``Türkçe öğrenerek hayatlarını değiştirmek istiyorlar``

``Türkçe öğrenerek hayatlarını değiştirmek istiyorlar``

Kahramanmaraş`taki çadır kentte kalan Suriyeliler, Türkçe öğrenerek kendilerini geliştirmek istiyor.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye`ye sığınan Suriyeliler, barındıkları çadır kentlerde kendileri için açılan Türkçe okuma yazma kurslarına ilgi gösteriyor.

Kahramanmaraş çadır kentteki 128 Suriyeli, ortaokul ve üniversiteye hazırlık seviyesindeki Türkçe kursuna katılıyor. Sığınmacılar, Türkçeyi hayatlarının her alanında kullanmak istiyor.

Çadır Kent Sorumlu Müdürü Zeki Evin, tesiste 2 bin 272 Suriyeli öğrenciye 38 derslikte eğitim verildiğini söyledi.

Suriyelilerin Türkçe`ye ilgi duyduğunu belirten Evin, üniversiteye hazırlık ve ortaokul seviyesindeki Türkçe kurslarına ise 128 Suriyelinin devam ettiğini ifade etti.

``ÜNİVERSİTEDE OKUMAK İSTİYOR``

Suriyeli Reca Abid ise katıldıkları kurslar sayesinde Türkiye`yi ve Türk insanını daha da yakından tanıma imkanı bulduklarını söyledi.

Türkçe öğrenerek Türkiye`de daha rahat hareket edeceğini belirten Abid, ``Türkçe öğrenerek hayatımızı değiştirmek ve üniversite eğitimi almak istiyoruz. Türkiye`nin bize verdiği hizmetlerden çok memnunuz`` diye konuştu.

Abid, Türk Hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Hamid Hamidi de Türkçeyi çok sevdiğini belirterek, okula her gün Türkçe öğrenme tutkusuyla gittiklerini kaydetti.AA



Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları
TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı