Gündem

Gündem Haberleri

Sağlam'dan KMTSO'ya Ziyaret

Sağlam

Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam ve Vergi Dairesi Müdürleri, verginin, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiye gönüllü uyumun arttırılması amacıyla kutlanacak olan ``24. Vergi Haftası`` etkinlikleri kapsamında Odamız Yönetim Kurulunu ziyaret e

Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam Kahramanmaraş'ın nezih bir kent olduğuna vurgu yaparak, "Sanayide de kabuğunu kırmış bir şehir. Bizler de, ekonomik olarak önemli başarılara imza atan bu şehrin kalkınmasına destek olmak amacıyla, mükelleflerimizin vergi dairelerinde zaman kaybetmesini önlemek, işlerine ayırması gereken zamanı bürokratik işlemlere ayırmak zorunda kalmalarını engellemek için bürokrasiyi azaltarak internet vergi dairesi kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz. Mükelleflerimizi bankalara yönlendiriyoruz ama %60'ı yine de vergi dairesine gelmeyi tercih ediyor." dedi.  

Kahramanmaraş'ın vergi performansına da değinen Sağlam, Kahramanmaraş'ta tahakkuk eden verginin %90'ının tahsil edildiğini söyledi. 

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 24. Vergi haftası münasebetiyle tebriklerini iletti. Ülkelerin gelişmiş göstergeleri içerisinde vergilerin ve tahsilat başarı oranlarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Karaküçük, Türkiye'nin büyüme ve demokratikleşme konusunda belirlediği vizyonun güçlü bir hazine ve maliye politikalarıyla gerçekleşebileceğini, bu yönden verginin sadece para ödemek değil, ülke hizmetine katkıda bulunmanın bir aracı olarak gördüklerini vurguladı.

Ziyarette, Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam'ın yanı sıra; Aksu Vergi Dairesi Müdürü İlker Serbez, Aslanbey Vergi Dairesi Müdürü Orhan Bakdım, Mükellef Hizmetleri Grup Müdür Vekili Sinan Küçükgöz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük'ün yanı sıra, Başkan Yardımcıları Serdar Zabun, Kadir Gülkesen, Yönetim Kurulu Üyeleri Ökkeş Balsuyu, Hüseyin Özdal, Haluk M. Attaroğlu hazır bulundu.(Selçuk KILINÇ)



Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi