“TBMM, İnsan haklarına saygılı bir anayasayı çıkaracaktır”
Siyasi 10.02.2013 12:26:10 0

“TBMM, İnsan haklarına saygılı bir anayasayı çıkaracaktır”

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Osmaniye Barosunu ziyaret etti.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Osmaniye Barosunu ziyareti etti. Osmaniye Baro Başkanı Hamza Tor ve beraberindeki heyetin ziyaret sırasında sorulan sorular üzerine Nevzat Pakdil, "Yeni Anayasa çalışmaları zaman zaman ağır işlese de, komisyon çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Şuna gönülden inanıyorum ki, TBMM, bu ülkenin insanına yakışan, adil, demokratik ve insan haklarına sayılı bir anayasayı çıkaracaktır" dedi.

Mevcut anayasanın bir darbe anayasası olduğunu birçok kez değişiklik yapılması sebebiyle yamalı bohça haline geldiğini, buna rağmen modern Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Yeni anayasa çalışmalarına başta hukukçular, sizler olmak üzere toplumun her kesimi destek vermek ve siyasileri bu konuda zorlamak zorundadır. Değişik grupların, kesimlerin temsilcisi olan sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri sivil bir anayasa konusunda duyarsız kalırsa önemli bir eksiklik var demektir. Yeni Anayasa çalışmalarında bizim en çok dikkat ettiğimiz husus insan haklarına saygılı, insan temeli üzerine kurulu demokratik bir anayasa olması şeklindedir" şeklinde konuştu.

1982 Anayasasının Askeri rejim tarafından hazırlandığı için korku üzerine kurulu bir anayasa olduğunu, bu itibarla da bir an önce değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Nevzat Pakdil, "Şunu unutmamak gerekir ki 1961 Anayasası da bir darbe sonrasında kabul edilmiş ve bu milletin önüne konulmuştu. Yeni anayasa, halkın iradesi yansıtması açısından, sivil toplum örgütlerinin görüşlerini yansıtması bakımından son derece önemlidir. Tarihi bir fırsat yakalanmıştır, bu fırsatı değerlendirmemiz ve sivillerin de bir anayasa yapabileceğini göstermemiz gerekiyor. Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı olarak buradan tekrar çağrı yapmak istiyorum; yeni anayasa kişisel hırslara yenilmesin" diye konuştu.

"İŞTE BU ANAYASA BENİM ANAYASAM"

Yeni anayasanın toplumunun her kesimi tarafından, "İşte bu Anayasa benim anayasam" şeklinde kabul görmesi gerektiğini, şu anda yapılan çalışmaların ana kaynağının da bu olduğunu kaydeden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Bu Anayasa ile insan hak ve özgürlükleri öncelikli sırada olmalıdır. Bu Anayasa darbelerin önünü tamamen kesmelidir. Gelişen, değişen ve modernleşen Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Türkiye'mizin şu aşamada birliğe bütünlüğe ihtiyacı var. Yeni Anayasa inanıyorum ki, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü daha da pekiştirecek, tartışmalardan uzaklaştıracaktır" diyerek açıklamalarını tamamladı.

(Selçuk KILINÇ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı