Arakuz ve Adatepe ÇED Raporu tamamlandı

Arakuz ve Adatepe ÇED Raporu tamamlandı

Adatepe Barajı'nın sulama kanallarının yapımı amacıyla başlatılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı ve bakanlık olumlu rapor verdi. Afşin-Elbistan C ve D Termik Santrallerinin soğutma ve katma suyunu da temin edecek olan barajlar, yaklaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Karakuz Barajının yapımı ile Adatepe Barajının sulama kanalları için olumlu ÇED raporu verdi.

Adetepe Barajı, Afşin, Elbistan ve Göksun'da yaklaşık 315 bin 540 dönüm araziyi sulayacak. Adatepe Barajı Sulama Projesi aynı zamanda yeni kurulacak olan Afşin-Elbistan D Termik Santralinin soğutma sistemi için saniyede 1.5 metreküp su verecek. Adatepe Barajından aynı zamanda da hidro elektrik santrali (HES) ile elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Aynı zamanda Elbistan'da kurulu bulunan Kalealtı Sulama Birliği İstasyonuna cazibe ile su verilecek ve elektrikli pompaj tesisi kullanılmayacak. Bu çalışmalar yapılırken Altaş, Aşağı Kargabük'ü, Söğütlü Köylerine malzeme ocakları, kum eleme tesisi kurulacak. Altaş Köyü'ne aynı zamanda beton santrali kurulması planlanıyor.

Karakuz Barajı ise, Hurman Çayı üzerine inşa edilecek. Adatepe Barajı'nın gövdesi örnek alınarak, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde yapılacak. Karakuz Barajı'nın toplam 112 bin 720 dönüm arazi sulaması ön görülüyor. Karakuz Barajı'ndan aynı zamanda yeni kurulacak olan Afşin- Elbistan C Termik Santrali'ne saniyede 0.78 metreküp su verilecek. Karakuz Barajından Altınelma, Arıtaş, Çobanbeyli Kasabaları, Kötüre, Berçenek, Ördek, Alimpınar ve Çomudüz Köylerinin tarım arazileri sulanacak. Ayrıca Baraj dip savağında tesis edilecek hidro elektrik santrali ile barajda düzenlenen akımlar türbinlenerek enerji üretilecek.

İHA



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi