Ramazanoğlu; “Gazeteciler zeki insanlardır”
Gündem 15.01.2013 18:51:38 0

Ramazanoğlu; “Gazeteciler zeki insanlardır”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle basınla bir araya gelen AK Parti heyeti Kahramanmaraş'ta ve Yurtta görev yapan gazetecilerin gününü kutladı.

Toplantıda hazır bulunan Milletvekillerinden Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu gazetecileri övgü dolu sözlerle onure etti.

Gazetecilerin zeki insanlar olduğunu belirten Ramazanoğlu, güçlü basının yapıcı ve teşvik edici çalışmalarının her zaman takdirle karşılanması gerektiğinin altını çizdi. Sürekli eleştirmek ya da sürekli teşvik etmenin olumlu sonuçlar doğurmayacağını ifade eden Ramazanoğlu, eleştiri ve teşviklerin ucunun kaçırılmamasının gerektiğini söyledi.

Türkiye'de bir gelenek haline gelen siyaset ve bürokrasi güçlü basın istemiyor gibi bir düşünce olduğunu ifade eden Karaozan Eshabil Karademir,  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin bu düşüncenin  aksine böyle bir toplantı düzenlemelerine şaşırdığını dile getirerek konuyla ilgili şunları söyledi: "Ben burada bir şeye şaşırdım öncelikle sizi tebrik ediyorum. Türkiye'de, basın çok güçlü olursa siyaset ve bürokrasi bunu istemez diye bir gelenek vardır. Şimdi sizin Kahramanmaraş'ta güçlü bir basın istemenizi bunun için de bu toplantıyı yapmanızı alkışlıyorum. Ben daha önce de, Mahir Beyden ve bu kadrodan Kahramanmaraş için ümitliyim demiştim, ümitlerim de hala devam ediyor. Türkiye'de basın tarihine baktığımız zaman hiçbir siyasetçinin, hiçbir bürokratın güçlü gazete istemediğini görüyoruz. Sizin tam tersine Kahramanmaraş basının kalkınması, bağımsızlığını kazanması için bu toplantıyı yapmanız beni şaşırttı. Tebrik ediyorum sizi. Bu işin mutfağından başladım ve 42 yıl çalıştım. Bir misal vardır cehennemde Maraşlılara ait bir kazan var, başında zebani yok. Maraş böyle bir yer. Etik değerlerden bahsettiniz doğrudur, gazetecilikte etik değerler var, arkadaşlarımız eğer tek sesliliği birliği kurabilirlerse Maraş basının sorununun yüzde 90'ı kendiliğinden hallolur. Ama beni ters köşeye yatırdınız, bürokrasinin ve siyasetçinin güçlü basın istememesine karşın böyle bir girişimde bulunmak beni şaşırttı."

BUNU BİR LATİFE OLARAK SÖYLEMİYORUM, BİR GERÇEĞİN TESPİTİ ADINA SÖYLÜYORUM

Karaozan Eshabil Karademir'in ters köşeye yatmasına inanmadığını ifade eden Ramazanoğlu şunları söyledi: "Eshabil beyin bu yorumuna ben çok teşekkür ediyorum,  kendisinin ters köşeye yattığını kabul etmiyorum, onu bir espri olarak kabul ediyorum."

Kahramanmaraş'ta gazetecilik yapanların zeki insanlar olduklarını söyleyen Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu şu şekilde konuştu:  "Fakat bu yorum beni çok etkiledi Allah razı olsun, ben bu yoruma ilaveten şunu belirtmek istiyorum, içimden gelerek bütün samimiyetimle. Şimdi şurada davetli olan bütün hazirun, basın ve medya mensubu arkadaşlarımız Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği en zeki insanlardır. Bunu bir nöroloji uzmanı, beyin uzmanı olarak söylüyorum. Bunu bir latife olarak da söylemiyorum, bir gerçeğin tespiti adına söylüyorum. Onun için işte burada Mahir Beyin değindiği konuyla Eshabil beyin duruma bakışı şöyle birleşiyor. Allah rızası için, siyaset hizmeti adına sizlerle birlikte olan bu kardeşlerimiz demek ki o kadar samimi, candan ve yürekten konuşuyorlar ki bakın asla ve kata güçlendireceğimiz basın acaba karşımıza bir canavar olarak dikilir mi diye düşünmüyorlar. Tam tersine bir canavar olarak çıksın ama nasıl bir canavar olsun olumlu manada doğruları desteklesin, olumsuz hareketlerimizde de aslanlar gibi eleştirisini yapsın."

ELEŞTİRİ VE TEŞVİK DOĞRU ORANTILI OLMALIDIR

Sadece eleştirmenin ya da sürekli teşvik etmenin doğru bir seçim olmadığını belirten Ramazanoğlu şunları söyledi:  "Sizlerin eleştirileri de bizler için değerli, olumlu manadaki teşvikleriniz de değerli. Eleştirdiğiniz ve aynı zamanda teşvik ettiğiniz için her ikisi de değer kazanıyor. Sürekli eleştirirseniz teşviklerinizin bir değeri kalmaz veya sürekli teşvik ederseniz eleştirilerinizin bir değeri kalmaz. Onun için burada basın mensuplarımızla Kahramanmaraş'ı bütünleştirmemiz lazım. Bunu sadece siyasetçiler olarak da söylemiyorum, bürokrasisi ile üniversitesi ile kamu kurumlarıyla, Kahramanmaraş'ta iş adamlarıyla sivil toplum örgütleriyle basına hepimizin ihtiyacı var. Yani basınımızın burada üvey evlat muamelesi görmesine hiç kimsenin gönlü razı olmaz." (M.Serhat TOPALCA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı