Ekinözü`nde Sarıkamış Şehitleri için mevlit

Ekinözü`nde Sarıkamış Şehitleri için mevlit

Kahramanmaraş`ın Ekinözü ilçesinde, 1914 yılında Sarıkamış`ta şehit olan 78 bin asker için mevlit okutuldu.

Merkez Aloğlu Camisi`ndeki mevlit, Sarıkamış ve bütün şehitlerin ruhuna bağışlanmak üzere Yasin-i Şerif okunmasıyla başladı. Ekinözü Müftüsü Emin Patan ve Cami İmam Hatibi Ömer Ayar tarafından okunan Yasin-i Şeriften sonra, mevlit programına geçildi.

İlahilerin okunmasıyla devam eden programın son bölümünde Müftü Emin Patan, üzerinden 98 yıl geçen Sarıkamış Şehitleri hakkında bir konuşma yaptı.

O gün çok çetin şartlarda Ruslara karşı mücadele veren Türk askerlerinin düşmana değil, soğuğa mağlup olduğunu belirten Patan, önemli olanın tarihte yaşanmış stratejik hataları görüp, geleceğe daha emin adımlarla yürümek olduğunu ifade etti.

Patan, şunları anlattı:

"O günkü yaşananları anlamamız bakımından şu iki tanığın açıklamaları çok önemlidir. Bu tanıklardan birinin Sarıkamış'ta yaşayan ve o günlerde çocuk olan bir ihtiyar olduğunu söylemek istiyorum. O ihtiyar, ‘Buradan o dağlara baktığımızda, üzerine kar düşmüş çalılıklar görürdük. O çalılıkların, kurda kuşa yem olmuş askerlerimizin kemikleri olduğunu yanlarına gidince anladık' İkinci tanık ise düşman saflarından Rus Kafkas Ordusu Kurmay Başkan Vekili Dük Aleksandroviç Pietroviç'tir. Pietroviç, ‘Allahuekber dağlarındaki son Türk müfrezesini teslim alamadım. Bizden çok evvel, Allah'larına teslim olmuşlardı' sözleri yaşananları anlatıyor"

Program, şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

İHA



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi