İnce, “Burası dağ başı mı?”
Gündem 5.12.2012 09:41:30 0

İnce, “Burası dağ başı mı?”

Kahramanmaraş Cumhuriyet Mahallesi'nde 2 yılda sadece iki sokağın yol asfaltlama çalışmalarının yapılması vatandaşı isyan ettirdi.

Sesini duyurmak için Gazetemizin internet sitesinde bir habere yorum yapan vatandaş mahallelerinin bu durumunun içler acısı olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Mahallesi'nin yeni kurulan bir mahalle olmadığını söyleyen mahalle sakinleri bu güne kadar sadece 3 sokağın yolunun asfaltlama çalışmalarının bitirildiğini dile getirdi. Sokakların adeta çamur deryası olduğunu söyleyen vatandaşlar belli sıraya göre çalışmaların yapıldığının söylendiğini ancak temel sorunun bunca yıldır sadece birkaç sokağın yolunun asfaltlanmış olmasıdır şeklinde konuştu.  

Konu hakkında görüştüğümüz Ali İnce mahallenin dağ başında unutulmuş bir yer görüntüsünde olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: " daha önce ben şahsi olarak müracaat ettim. Hatta beyaz masaya da konu hakkında yorum yaptım. Asfaltlama çalışmalarının belirli sıraya göre yapıldığını söylüyorlar. Tamam, ama bunca yıldır neden sadece birkaç sokakta asfaltlama yapılmış. Özellikle 8. ve 11. sokak çok kullanılan bir yer, öğrenciler okula gitmek için bu yolu kullanmak zorunda. 5 yaşındaki çocuklar bu çamurun içinden geçerek okula gidiyor. Bu onlar için bir eziyet demektir. Muhtarlık binasından okula kadar olan kısmın durumu ortada. Parkın yanında kanal çalışması da var ki sanki çamur denizinden geçiyorsunuz. Araçla bile buradan geçmek büyük bir dert."

Mahalle sakinlerinin özellikle istedikleri Ahmet Bayazıt Okuluna çıkan sokağın bir an önce asfaltlanması. Bu sokağın yoğun olarak kullanıldığını dile getiren halk, " en azından çocuklarımızın kullandığı bu yolu kış iyice bastırmadan asfaltlasınlar. Her gün çocuklarımızı bir çamur denizinin içinden okula gönderiyor olmak bizi çok üzüyor. Burada hepimizin çocuğu okula gidiyor, bunlar bizim geleceğimiz. Yetkili kişilere buradan soruyoruz: kendi çocuklarını bu şekilde okula göndermek isterler mi? Tahmin ediyoruz ki çocukları için her şeyi yaparlar hatta şartlar uygun olsa okulda özel sınıfta tek hocayla özel ders bile almalarını sağlarlar. Okullarına makam araçlarında, koruma eşliğinde gitmelerine özellikle dikkat ederler. Bu çocuklar hepimizin demeliyiz, kendi çocuğumuz gibi hepsini düşünmeliyiz."  

2 yılda sadece iki sokağın asfaltlandığını söyleyen İnce şunları söyledi: " 2 sene önce 18. sokağın asfaltlama çalışması yapıldı. Bu yıl 20. sokak asfaltlandı, bu durum çok garip olarak nitelenebilir. Belki daha farklı şekilde söyleyebiliriz ama burada hem saygımızı hem de terbiyemizi korumak zorundayız. Yılda sadece bir sokakta çalışma yapılması ne demek. Şimdi diyeceklerdir, bütün sokaklarda çalışmalar yapılıyor. Evet, doğru yapılıyor ancak asfalt alt yapı çalışması yapılıyor, ince kum dökülüyor sonrası yok. Arkasından yağmur, sel hepsini alıp götürüyor. Bu milli servetimizin boşa akıtılması demektir, bu kazancımızın lağım kanallarına dökülmesi demektir. Alt yapı çalışması yapıldıktan sonra hemen asfalt yapılması gerekir yoksa onca emek, servet boşa gidiyor. Bazı sokaklarda alt yapı çalışması var, ancak onlarda sel sularıyla beraber delik deşik olmuş, yolda küçük kanallar açılmış."

Cumhuriyet mahallesinde bulunan garbi sokakta asfalt çalışmasının iki kere yapıldığın ifade eden Ali İnce konu hakkında şunları söyledi: " garbi sokakta çalışmalar daha önce bitirilmişti. Sonra telefon hatları sebebiyle çalışmalar yapıldı. Çok geçmeden bu sokağa yeniden asfalt döküldü. Bu durum çok düşündürücü acaba orada torpilli, üst makamlarda etkisi olan biri mi var? Bu sokağın asfalt çalışması harika hatta bazı evlerin bulunduğu yerde her taraf asfaltlanmış. Doğru mu,  bilmiyoruz ama aldığımız duyumlara göre orada etkili bir isim kalıyormuş. Bu da zaten buraya yapılan çalışmaları açıklıyor. Yoksa mahallenin her tarafı iğrenç bir durumdayken sadece burası neden bu kadar özel ve güzel olsun."

Aldığımız bilgiye göre cumhuriyet mahallesinde bu güne kadar 13. 18. ve 20. sokakların asfalt çalışması yapılmış. Vatandaş yaklaşık olarak 20 sokağın hala özlemle asfalt beklediğini söyledi.

Ali İnce 6 yıl önce dilekçe verdiklerini ve cevap olarak asfalt taleplerinin sıraya alındığı, en kısa zamanda çalışmaların yapılacağına dair bilgi verildiğini belirterek, 6 yıldır verilen sözün fiile dökülmesini beklediklerini ifade etti. Üngüt yolu, garbi sokak ve dolmuş güzergâhları dışında kalan yerlerin hala asfalt beklediğini anlatan İnce Kahramanmaraş AKP İl Başkanı Fatih Erkoç'a özellikle seslendiğini belirterek şunları söyledi: " Fatih Bey'e buradan çağrı yapıyorum, lütfen artık kangren haline gelmiş bu konuyla ilgilenin. Siz bu ülkede iktidar olan bir partide yer alıyorsunuz. Belediye yönetimi yine sizin partinizde bu durum için sizden özellikle yardım talep ediyor ve bekliyoruz. Bu şehir hepimizin sahip çıkılması gerekir." 

(Fatih YALÇIN)

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş KSÜ Rek...

Dora: “Fiziki Yeniden Yapılanmanın Yanında Sosyal ...

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz...

Şehit Yakınları Yedikuyular’da Ağırlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arsl...

8 Numaralı Toplu Taşıma Hattının Güzergâhında Deği...

Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi açıldı

Belediye Ekipleri, Kaybolan Ziynet Eşyalarını Bulu...

Başkan Toptaş’tan 48 spor kulübüne 1,5 milyon TL’l...

“7 Güzel Adam” Sahne Alıyor

Büyükşehir’in YKS Kampı Gençleri Bekliyor!

Yedikuyular’a Haftanın Her Günü Toplu Taşıma Sefer...

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genel...

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şah...

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliğinin Sembolü Kİ...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

29.7° / 13.6°

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret