Güngör,``Profesyonel düşünen profesyonellerle çalışır``

Güngör,``Profesyonel düşünen profesyonellerle çalışır``

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, "Bilgiyi paylaşmaktan korkmayın, adam yetiştirin. Eğer altınızda nitelikli adam varsa siz iş yapabilirsiniz. Profesyonel düşünen insanlar profesyonellerle çalışır`` dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Özel Kalem Müdürleri ve Çalışanlarına Yönelik Eğitim Programı Kahramanmaraş'ta yapıldı. Safrron Otel`de gerçekleşen toplantıda konuşan Güngör, özel kalem müdürlerinin gemilerin rıhtıma yanaşırken lastik görevi gördüklerini belirtti.

Belediye başkanlarının en önemli yardımcılarının özel kalem müdürleri olduğunu vurgulayan Güngör, şöyle devam etti:

''Özel kalem müdürleri belediyenin bir birimidir. Son derece hareketli, zevkli ve zor yanları da olan bir görevleri vardır. Sizler vatandaşa hizmet için, makamın işini kolaylaştırmak için çalışan yöneticilerisiniz. Özel kalem müdürlerinin tampon görevi vardır. Vatandaş gelir, başkanla görüşmek ister canı sıkkındır bir şeye kızmıştır. Eğer onu o haliyle başkanla görüştürürseniz ya o kırılır ya da başkan kırılır. Belediye çalışanları da olabilir bir müdür bir işçi kızmıştır, bir şey olmamıştır; bu durumda hoş olmayan manzaralarla karşı karşıya kalabilir. Sizler bu gemilerin rıhtıma yanaştığında bir lastik görevini yapmaktasınız. O gelenlere ‘Hele otur bir çay iç, başkana bir haber verelim neyin vardı diyerek' ortamı yatıştıran kişilersiniz."

Belediye başkanlarının iş yüklerinin ağır olduğunu belirten Güngör, özel kalemlerin bu yazışmaları en anlaşır şekle getiren birim olduğunu söyledi.

"Bilgiyi paylaşmaktan korkmayın, adam yetiştirin. Eğer altınızda nitelikli adam varsa siz iş yapabilirsiniz. Profesyonel düşünen insanlar profesyonellerle çalışır'' diyen Güngör şöyle konuştu:

"Özel kalem müdürlerinin görevlerinde biri de bağlı bulunduğu belediye başkanın yazışmalarını kısa ve net olarak ayarlamaktır. yani bir iki kelimeyle başkanın bunu anlamasını sağlamak. Yazı diliyle konuşma dili ayrıdır. İşte özel kalem müdürlerinin görevleri başkana yazılan bir metni en ince ayrıntısına kadar okuyup özet çıkarmasıdır. Bir diğer görevde, başkanın karar vermesini sağlayıcı şeylerde ilk önce tarafları arayarak olayı teyit etmesidir. Yöneticinin dibinde ot bitmiyorsa yönetici değildir. Bunun açıklaması ne kadar insan yetiştirdiyseniz o kadar çok hatırınız sayılır. Bilgiyi paylaşmaktan korkmayın adam yetiştirin. Eğer altınızda nitelikli adam varsa siz iş yapabilirsiniz. Profesyonel düşünen insanlar profesyonellerle çalışır."

22-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek toplantılarda, özel kalem müdürlerine yönelik eğitim seminerleri ve konuşmalar düzenlenecek.

İHA



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi