Dedeoğlu, Ülkemiz ithalat  mezarlığı halinde
Ekonomi 16.11.2012 15:04:25 0

Dedeoğlu, Ülkemiz ithalat mezarlığı halinde

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükümet tarafından uygulanan ekonomik ve sosyal politikaların toplumumuzun bütün kesimlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Yerli sermayeye sahip çıkılması gerektiğine de işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizin şuanda ithalat mezarlığı halinde olduğunu vurguladı. 

İşçi, memur, emekli ve dar gelirli vatandaşların sorunlarına değinen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM'de yapmış olduğu açıklamada, çalışanların ve dar gelirli kesimin yapılan yüksek oranlı doğalgaz, elektrik ve akaryakıt gibi zamların karşısında büyük sıkıntı içine düştüklerini ifade etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, vatandaşlarımızın kendi maaşlarına hükümet tarafından yapılan küçük zamlar karşısında, yine hükümet tarafından piyasada iğneden ipliğe yapılan büyük zamlar karşısında nefes alamaz hale geldiklerine işaret ederek, "çiftçilerimizle birlikte esnaflarımızın durumu da işçi, memur, emekli ve dar gelirli vatandaşlarımızdan farklı değildir. Bu iki kesimde maalesef bugün emeğinin karşılığını alamaz hale gelmiştir. Vatandaşlarımız ve Geçmişte Anadolu Aslanları olarak tabir edilen KOBİ'ler bugün yanlış ekonomi politikaları sayesinde büyük sıkıntı içine düşmüştür. Bankaların faiz denizinde boğulmaktadırlar. Ülkemizde her alanda sıkıntı devam etmektedir."dedi.

 Çiftçilerimizin, bugün her şeyden önce köylerini kaybettiklerine değinen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Köylülerimizin doğdukları, büyüdükleri köyleri mahalle olmuştur. Hükümet tarafından hiç kendilerine sorulmadan mahalleye dönüştürülmüştür. Hükümet tarafından tüm uyarılarımıza rağmen çıkarılan büyükşehir yasası Kahramanmaraş ilimizde de diğer illerimizde de köylerde tarım ve hayvancılık alanındaki üretimi önemli ölçüde etkileyecektir.

13 ilde göz bebeğimiz köylerimiz, beldelerimiz yok edilmiştir. Mazotun, gübrenin ve ilacın yanından geçemeyen ve tarlasına atamayan çiftçilerimiz, yüksek fiyatlar nedeniyle hayvanlarına yem alacak para bulamamaktadır. Türkiye'de tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir.

Ülkenin top-yekün kalkınmasını istiyorsak, bu kalkınmayı öncelikle köylerimizden ve köylülerimizle birlikte başlamalıyız. Bu kalkınmaya küçük esnaflarımızı ve KOBİ'lerimizi dahil etmeliyiz. İstihdama, ekonomisine ve kalkınmaya çok önemli katkılar sağlayan bu işyerlerini yok sayamazsınız.

Gelin bu işyerlerini, yerli sermayeyi; ithal ürünler karşısında rekabet edemez duruma düşürerek yok ettirmeyin. Ülkemiz şuanda ithalat mezarlığı halindedir. Gelin Hükümet olarak, yerli sermayeye gerekli önemi verin ve ülke kalkınmasının önünü açalım.

KOBİ'lerden ekmek yiyen çok sayıda vatandaşımız var. KOBİ'lerin sorunları mutlaka ele alınmalı ve çözülmelidir. Kobiler, hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük sıkıntı içine düşmüştür. Kobilerin, takibe düşen kredi borçları da sürekli olarak artmaktadır.

Ülkemizde hemen hemen her alanda ekonomik kriz sürmektedir. Kriz, en küçük esnafı bile etkilemektedir. Artık esnaf, kira,  vergi ve sigorta borcunu ödeyemiyor. Birçok alanda göz göre göre üretim düşmekte ve istihdam sağlanamamaktadır. 

Tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sıkıntılar sanayi kesimini de KOBİ'leri de olumsuz yönde etkilemektedir. Sanayi ham maddeyi sürekli olarak dışarıdan almakta ve hammadde konusunda dışa bağımlı hale gelmektedir.

Hayvan yemi üretiminde bile hammadde konusunda bile bugün Türkiye neredeyse dışarıya bağımlı hale gelmiştir. Maalesef saman ithalatı da buna dahildir. İşsizlik halen ülkemizde, en önemli sorunlar arasında yer almaktadır.

Her gün kapanan işyerleri nedeniyle yüzlerce kişi işsiz kalmakta ve işsizlik sigortasına müracaat etmektedir. Ödenemeyen kredi ve kredi kartı borçları da artmaktadır. Ekonominin bel kemiği durumundaki binlerce Küçük ve Orta Boy İşletme kredileri, uygulanan yanlış ekonomik politikalar sonucu takibe düşmektedir.

KOBİ'ler yüksek vergi yanı sıra sürekli olarak yapılan doğalgaz ve elektrik zamları karşısında rekabet edemez hala gelmiştir. KOBİ'ler üretimi azaltmış, takibe düşen kredilerini kapatma peşine düşmüştür.  Kriz, toplumsal alanda en büyük etkiyi yine işsizlik konusunda göstermeye devam etmektedir.

Binlerce vatandaşımız halen işini ve aşını kaybetmeye devam etmektedir. İşsiz vatandaşlarımıza her geçen gün yeni işsizler eklenmektedir. Kapanan şirket sayısı sürekli olarak artmaktadır.

İşçi, memur, emekli ve çalışanların düşen alım gücü evde mutfaklara çarşı ve pazarda da ticarete olumsuz yönde yansımaktadır. Çarşı ve Pazar esnafındaki durgunluk, senetlerin protesto ve çeklerinde karşılıksız çıkmasına neden olmaktadır."

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülke ekonomisinin refaha çıkması adına, KOBİ'lerimize, tarım ve hayvancılığımıza sahip çıkmamız gerektiğini de sözlerine ekledi. 

(Murat KAVUN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı