Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çiftçinin elektrik borcu

Çiftçinin elektrik borcu

Kalealtı Sulama Birliği başkanı Halil Eyril, AKEDAŞ`tan gelen icra ihbarnamelerinin ardından üye çiftçilerin borçlarını ödemeye başladıklarını belirterek, "Çiftçimiz keşke icra ihbarnamesini beklemeden borcunu ödeseydi.” dedi.

Eyril, AKEDAŞ`a olan elektrik borçları nedeniyle icra ihbarnamesi gelen çiftçilerin borçlarını hesaplatarak ödeme yoluna gittiğini söyledi. Borcu olmayan çiftçilere ise ''Borcu yok'' kağıdı verdiklerini ve bu kağıt ile icra takibinin ortadan kalktığını kaydeden Eyril, ödemelerin zamanında yapılmaması nedeniyle sulama döneminde çiftçinin büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Eyril, şöyle konuştu:

''Kalealtı Sulama Birliği olarak 2 binin üzerinde çiftçimiz, 60 bin dekara yakın alanda sulama yapıyor. Birliğimize ait pompaj istasyonu elektrik enerjisi ile çalıştığı için, sulama faaliyetleri cazibeli birliklere göre daha pahalı. Çiftçimizden alacağımız olan sulama ücretlerini zamanında tahsil edemediğimiz için bizde elektrik borcunu zamanında yatıramadık. Bu yılki sulama sezonunda çiftçimiz büyük sorun yaşadı. Birliğin elektriği mahkeme kararı ile açtırıldı. Ancak, AKEDAŞ alacağının tahsili için icra yoluna gitti. Şuanda tüm çiftçilerimize icra ihbarnamesi gönderilmiş durumda. İcra ihbarnamelerini alan çiftçilerimiz, birliğe gelerek borçlarını öğreniyor ve gidip yatırıyorlar. Borcu olmayanlar ise bizden ‘borcu yoktur' kağıdı alarak, icra dairesine veriyorlar. Keşke çiftçimiz borcunu zamanında ödese idi de icra işlemleri ile karşı karşıya kalmasaydı. Biz çiftçimize sürekli olarak borçlarını zamanında ödemelerini telkin ettik. İnşallah bundan sonra çiftçimiz borcunu zamanında ödeyecek, bizde böylelikle elektrik borcu yüzünden çiftçiye sulama suyu sunmada güçlük yaşamayacağız."

İHA



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi