Türkiye`ye İlki Yaşatmak İstiyoruz

Türkiye`ye İlki Yaşatmak İstiyoruz

Türkiye`yi 2012 Londra Paralimpik Oyunları`nda temsil edecek Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcularından Beytullah Eroğlu ve Özlem Baykız`ın hedefi madalya kazanmak.

Beytullah ve Özlem, 10 yıl önce başladıkları spor hayatında sayısız başarılara imza attı. Son Avrupa Şampiyonası`nda Beytullah Eroğlu 50 metre kelebekte altın, 200 metre karışıkta gümüş, Özlem Baykız ise 100 metre kurbağalamada bronz madalya kazandı. Elde ettikleri bu başarıyla ilki gerçekleştiren milli sporcular, bedensel engelliler yüzme branşında Türk spor tarihine geçti.

Doğuştan kolları olmayan 17 yaşındaki Beytullah Eroğlu, şimdi Londra Paralimpik Oyunları`nda Türkiye`ye altın kazandırabilmek için mücadele edecek. Olimpiyat barajını geçen iki sporcudan biri olan Eroğlu, memleketi Kahramanmaraş`ta, İngiltere`de İstiklal Marşı`nı okutmak istediğini söyledi.

Yoğun bir kamp dönemini geride bıraktıklarını aktaran Eroğlu, şöyle konuştu:

``İspanya`da 22 gün devam eden yükseklik kampını tamamladık. Buradaki kamp bizim açımızdan çok verimli geçti. Şimdi evimize dönerek ailemizin duasını alıp İstanbul`a gideceğiz. Ocak ayından itibaren müthiş bir çalışma dönemi geçirdik. Ülkemizin farklı bölgelerinde 8 ayrı kamp yaptık. Kendimi çok iyi hissediyorum. İstanbul`daki kampın ardından Londra`da madalya için yarışacağım. Moralim çok iyi. Özellikle ülkemi temsil ettiğim için gururluyum ama madalya da alırsam gururum daha da artacak.``

İki kolu olmamasına rağmen çok iyi bir yüzücü olduğunun altını çizen Eroğlu, çok çalışarak bu seviyelere geldiğini söyledi. Paralimpik Oyunları`nda 3 dalda yarışacağını bildiren Eroğlu, ``Başarımızın sırrı çok çalışmak, inşallah emeğimizin karşılığını Londra`da alacağız ve Türkiye`ye bir ilki yaşatacağız`` dedi.

Milli sporcu Özlem Baykız ise Beytullah`la birlikte yaklaşık 10 yıldır havuzda antrenman yaptığını ve tek hedeflerinin Londra`da madalya kazanmak olduğunu ifade etti. Kamp döneminde motivasyonlarının üst seviyeye çıktığını dile getiren Baykız, 6 kategoride yarışacağını ve elinden geleni yapacağını kaydetti.

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu ise Beytullah ve Özlem`in Paralimpik Oyunları`nda yüzme branşında Türkiye`yi temsil edeceğini hatırlattı. Her iki sporcunun Türkiye`ye ilkleri yaşattığı belirten Çullu, ``Şimdi sıra Paralimpik Oyunları`nda. Zor olacağını biliyoruz ama önemli olan zoru geçmek`` diye konuştu.

Bedensel engelliler yüzme branşına 20 yılını verdiğini ifade eden Çullu, ``Başarımızın nedeni çok çalışmaktan geçiyor. Bu çocuklarla 365 gün çalışıyoruz. Çok çalışınca da başarı kendiliğinden geliyor. İnşallah Londra`dan güzel haberler vererek Türkiye`yi sevindirmek istiyoruz`` ifadelerini kullandı.

AA



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi