Cimikoğlu: Bizim ibadethanemiz cemevidi

Cimikoğlu: Bizim ibadethanemiz cemevidi

Cimikoğlu: Bizim ibadethanemiz cemevidi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şube Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, ?Bizim ibadethanemiz Cemevidir? dedi.

Yargıtay 7. Hukuk Dairesinin, Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkındaki kapatma davasını reddeden yerel mahkeme kararını oy çokluğuyla bozarak, cemevlerinin ibadethane olmadığına, ilgili yasa ve düzenlemelere göre cami ve mescit dışındaki yerlerin ibadethane kabul edilemeyeceğine karar verdiğini belirten Cimikoğlu, Yargıtay?ın bu kararının, bütün cemevlerinin kapatılmasına kadar varabileceğini söyledi.

Cemevlerinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirten Cimikoğlu, şunları söyledi:

?Yargıtay?ın verdiği bu karar, sıradan bir mahkeme kararı olarak değerlendirilemez. Hükümetin, diyanetin, meclis başkanının paralel açıklamaları ve bu kararla birlikte değerlendirildiğinde, Alevilere karşı nasıl bir bütünsel yaklaşımı ve fikri ifade ettiği görülüyor. Tüm alevi örgütlerinin ve Alevilerin cemevleri konusundaki talepleri ortada iken; bu karar ve söylemler, hükümetin, inançlarla ilgili yürüttüğü açılımlardaki samimiyetsizliğini de bir kez daha ortaya çıkarıyor.

Verilen bu kararın ve hükümetin yaklaşımlarının, ne evrensel demokraside yeri vardır, ne de insan haklarına yakışır bir tarafı. Demokrasiyi yeniden tarif etmiyoruz. Bizim anladığımız demokrasi değerleri; inançlara şekil verme veya doğru inanç şeklini tanımlamayı değil, bireylerin kendilerini ve inançlarını nasıl tanımlıyorlarsa onları öyle kabul etmeyi gerektirir. Bizim ibadethanemiz cemevidir.?(İHA)



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi