Anayasayı öncelikli ve hayati mesele olarak görüyoruz
Gündem 29.03.2012 11:00:31 0

Anayasayı öncelikli ve hayati mesele olarak görüyoruz

Anayasayı öncelikli ve hayati mesele olarak görüyoruz

Kahramanmaraş Lider İş adamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci, ''Geniş kitlelerin mutabakata vardığı, uzlaşma gayreti ile hazırlanan bir anayasayı öncelikli ve hayati mesele olarak görüyoruz'' dedi.

Gemci, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. KALİDA ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmişte demokrasi adına önemli sınavlardan geçtiğini belirtti.

Türkiye için yeni bir anayasanın hayati önem taşıdığına işaret eden Gemci, şöyle konuştu:

''Şimdi, ülkemizin en önemli gündemi yeni anayasadır. Milletimizin bütün kesimlerinden gelen talepleri dikkate alarak bütün kurumlarıyla toplumun katkıda bulunduğu demokratik bir anayasa olmazsa olmazımızdır. İş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşu olarak geniş kitlelerin mutabakata vardığı uzlaşma gayreti ile hazırladığı bir anayasayı öncelikli ve hayati mesele olarak görüyoruz. Geç olmadan, sulandırılmadan, yılmadan ve yanılmadan bu çağdaş anayasayı oluşturmalıyız. Geniş kitlelerin mutabakata vardığı, uzlaşma gayreti ile hazırlanan bir anayasayı öncelikli ve hayati mesele olarak görüyoruz.''

Kahramanmaraş'ın bu kentte yaşayanlar için ortak sevda, değer ve marka olduğuna vurgu yapan Gemci, şunları dile getirdi:

''Kahramanmaraş'a hizmet etmek, aynı zamanda ülkeye ve millete hizmet etmek anlamı taşıyor. Bu şehre yapılan her yatırım, harcanan her emek, dökülen alın teri çok kıymetlidir. İstedik ki bu programla Kahramanmaraş'a hizmet edenlere bizler de birer teşekkür edelim. 2001 krizinden bu tarafa 11 yıl geçti. Türkiye bu 11 yılda büyük mesafeler aldı. Bunda siyasiler kadar her türlü olumsuz duruma rağmen girişimci ruhundan, üretim heyecanından bir şey kaybetmeyen, bütün dünyayı pazar olarak gören sanayici ve tüccarın da çok emeği var.''

Gemci, üretimi tüketiminin gerisinde kalan, ürettiğini pazarlayamayan hiç bir ülkenin sağlıklı büyüyemeyeceğini vurgulayarak, ''Dolayısıyla daha güzel yarınlar için daha çok üretmek zorundayız. Ar-Ge pazarlamaya ve çalışanımıza daha çok yatırım yapmak zorundayız'' şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ise Kahramanmaraş'ın sanayisi ile kendi potansiyelini en iyi şekilde değerlendiren bir il olduğunu ifade etti ve özellikle eğitim konusuna hassasiyetle yaklaşan iş adamlarına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da konuşmasında, Kahramanmaraş'ta aidiyet duygusunun geliştiğini ve herkesin hizmet için yollarda olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yapılan değerlendirmeler sonunda, yurt dışında yaptığı çalışmalardan dolayı Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, kısa sürede gerçekleştirdiği büyümeden dolayı Oknal firması, yılın erkek sporcusu Beytullah Eroğlu, yılın iş kadını Derya Ongun, eğitime katkısından dolayı Galip Çalık, bilimsel çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Hakkı Alma, sosyal sorumluluk projelerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş'ın tanıtımına katkısından dolayı Kemal Karaküçük, tarih ve kültüre katkılarından dolayı Yaşar Alparslan ödüle layık görüldü.

Törende, yılın iş adamı ödülü Hanefi Öksüz'e, zanaatkar erkek ödülü Hüseyin Kopar'a, yılın kadın sporcusu ödülü Safiye Sarıtürk'e, yılın girişimcisi ödülü Salih Ziya Gümüşer'e verilirken, Vali Şükrü Kocatepe ile Emin Polat, İhsan Kurtar, İlyas Sarı, İsmail Dizlek ve Osman Kocaş'a KALİDA özel ödülü sunuldu. AA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı