Tarihi camiler ibadete açılıyor

Tarihi camiler ibadete açılıyor

Tarihi camiler ibadete açılıyor

Kahramanmaraş milli mücadelesinde minaresine saplanan top mermisi ile bilinen Şıh Turan Camisi ile Divanlı Camisinde başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, her iki caminin de yapılacak çevre düzenlemelerinin ardından yeniden ibadete açılacağını söyledi.

Milli Mücadelenin öncü şehirlerinden Kahramanmaraş'ın saklı tarihi güzellikleri her geçen gün devam eden restorasyonlarla gün yüzüne çıkartılıyor. Roma Dönemi'nden, Selçuklu'ya, Dulkadiroğlu Beyliği'nden Osmanlı'ya kadar birbirinden farklı dönemlere ait eserleri bünyesinde bulunduran kentte, 2006 yılında başta Turizm Müdürlüğü olmak üzere İl Özel İdaresi, belediye ve Ticaret ve Sanayi tarafından yapılan restorasyonlarla kültür turizmine kazandırıldı.

Devam eden çalışmalar içerisinde yer alan Şıh Turan ve Divanlı Camii'lerinin ise restorasyonları tamamlanarak çevre düzenlenmesine başlandı. Restorasyonlarda Şıh Turan Camiinin minaresindeki top mermisine de dokunulmadığını ifade eden Küçükdağlı, şöyle konuştu:

'Kahramanmaraş milli mücadelenin öncü kenti. O zamanki mücadelede Şıh Turan Camisinin şerefesinin alt kısmına bakıldığı zaman top mermisi gelmiş saplanmış. Yıllardır korunuyor ve korunmaya da devam edecektir. Restorasyonlarda bir müdahale söz konusu değil. Divanlı Camiside 3-4 yüzyıla yaklaşan çok eski tarihi kültür varlıklarımızdan bir tanesi. Bu iki camimizde geleneksel Maraş kenti içerisinde yani eski Maraş içerisinde bulunan özellikle bir çok alimi ve ulemayı yetiştirmiş mahallelerin camileridir.

Onun için bu özellikleriyle de Kahramanmaraş'ın mana aleminde de sair vakitlerde görmek ve buraları yaşamak mümkündür. Bu camilerimizi yeniden eski görünümüne kavuşturmak bizler için çok sevindirici. İnşallah tüm çalışmalar tamamlandığında camilerimizi yeniden ibadete açacağız. Gelip bu camilerimizi ziyaret etmek lazım diye düşünüyorum' şeklinde konuştu. (İHA)



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi