Tarih: 24.11.2014 21:01

Afşinde 24 Kasım Öğretmenler Günü

Facebook Twitter Linked-in

Afşin ilçesinde Atatürk Anıtı`na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Hükümet Konağı Konferans Salonu`nda Afşin Fen Lisesi`nin hazırladığı programla devam etti.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, törende, geleceğin çocukların ellerinde olduğunu ve çocukların da öğretmenlerin ellerinde şekilleneceğini söyledi.

Toplumların şekillenmesinde yegane enstrümanın eğitim olduğunu, bu enstrümanın da ana unsurunun öğretmenler olduğuna işaret eden Aksoy, ''Ülkemizin ilelebet payidar kalması, çocuklarımızın vatanını, milletini seven, insan haklarına saygılı ve demokrasiden yana tavır koyan hoşgörülü, dünyayı takip eden bireyler olarak yetişmesi öğretmenlerimizin ellerindedir'' dedi.

Atatürk`ün ''Öğretmenler, gelecek nesiller sizlerin eseri olacaktır'' sözünü hatırlatan Aksoy, öğretmenlerin Öğretmenler Günü`nü tebrik etti.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan da öğretmenlere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Öğretme ve öğrenme işinin mekanik bir süreçten ibaret olmadığına vurgulayan Turan, ''Öğretmenlerimizle, öğrencilerimiz arasındaki iletişim öğrenme sürecini olumlu yönde etkilemektedir. Bu nedenle eğitimde yeni sistemler geliştirilmeli, yeni anlayışlar aranmalı, teknoloji eğitimde etkin bir şekilde kullanılmalıdır'' diye konuştu.

Törende, ''öğretmen'' konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —