``Bu Konuya Gelecek Partisi Olarak Mecliste Çözüm Bulacağız!``
Siyasi 25.01.2022 16:56:19 0

``Bu Konuya Gelecek Partisi Olarak Mecliste Çözüm Bulacağız!``

Daha önce ‘Türk pilotlarının istihdamı ve önünün açılması noktasında milli bir duruşun sergilenmesi gerekliliği' üzerine kamuoyunu yaptığı basın açıklaması ile bilgilendiren Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, bu kez de 4857 sayıl

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halka İlişkiler Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, beraberinde Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Cemal Eğin, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Erman ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Uğur Avni Başarır ile Hava Yolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN) Genel Başkanı Kaptan Pilot Seçim Seçkin Koçak ve yönetimini ziyaret etti. Gelecek Partisi Heyeti ayrıca Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Hüseyin Murat Ersoy'u ziyaret etti. Ersoy buradaki ziyaretten havacılık sektörünün bir kanunun olmadığını kaydederek sektördeki sorunları dile getirdi.

4857 sayılı iş kanunu kapsamında havacılık çalışanlarının ciddi sorunlarla boğuştuğunu kaydeden Sendika Başkanı Kaptan Pilot Koçak, "Söz konusu kanunun 4. Maddesine göre havacılığın uçuş operasyonlarında çalışan görevliler kapsam dışına çıkarılmıştır. Sayı tam tespit edilmemekle beraber yaklaşık 40 bin civarında olduğu tahmin edilen ve aldıkları eğitimler sonucu lisanslandırılarak uçuş personeli olarak adlandırılan pilot ve kabin memurlarının yarıya yakını Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığında görev yapmakta ve Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine istinaden yapılan düzenleme ile 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerinden yararlanmaktadır. THY A.O dışındaki havacılık işletmelerinde anılan unvanlarda çalışan uçuş personeli ise bu kanun kapsamı dışında kalarak 4857 sayılı kanunun tanıdığı birçok haktan mahrum kalmaktadır. Anayasamızın da açıkça yazıldığı şekliyle her Türk vatandaşının her türlü haktan eşit şekilde yararlanma ilkesi uyarınca fiili olarak bir kısım havacılık çalışanlarının aleyhine oluşmuş hak kaybının giderilmesi amacıyla 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerinde yapılacak düzenleme, aynı işi yapan ve fakat farklı şirketlerde çalışmaları nedeniyle ayrı kanunlara tabi olan çalışanların eşit haklara sahip olmasını sağlayacaktır. Söz konusu düzenleme ile uçuş personelinin mesai başlangıç/bitiş uçuş çalışma sürelerinin düzenlenmesi ile ilgili çalışma koşullarına ilişkin hususlar da giderilmiş olacak, aynı işi yapan ve aynı unvana sahip söz konusu çalışanların çalışma koşulları da bir standarda bağlanmış olacaktır" dedi ve düzenledikleri 3 maddelik teklifi heyet ile paylaştı.

 

Burada bir açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise "Biz buradan diyoruz ki; Türkiye Büyük Millet Meclisi derhal havacılık alanında faaliyet yürüten Sivil Toplum Kurum/Kuruluşları ile pilotlar ile çalışanları ile ki 45 bine yakın bir çalışanı olan sektörden söz ediyoruz, derhal görüş alışverişlerinde bulunarak, havacılık kanununun çıkartılması yönünde adımlar atın. Yaklaşık 45 bin insanın çalıştığı bir alanda kanun olmaz mı? Dünyadaki uluslararası sözleşmelere, kanunlara ve standartlara tabi olup da bu alanda kanun çıkartmamak büyük bir eksiklik. Türkiye Büyük Millet Meclisi derhal bu konuyla ilgilenmelidir aksi takdirde bir erken seçim ve değişim sürecinde de biz bu konuya Gelecek Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözüm bulacağız! Bu kanunun çıkması için bütün paydaşlarımızla görüşerek sonuca varacağız. Yine daha önce de açıklamış olduğumuz gibi covid sürecinde başka ülkeler kendi vatandaşı dışında hiçbir pilotu çalıştıramazken, Çin Halk Cumhuriyeti bir Türk'ü bile pilot olarak çalıştırmazken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bugün 2 bine yakın pilot işsiz. Bir kısmı henüz görev almadı, bir kısmı görevden çıkartılmış kişiler. Bu kadar kişi işsiz iken yabancı pilot çalıştırma hastalığına kapılmayı da kabul etmiyoruz.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı