Alcı `Mesleki sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamak için yeniden adayım`
Gündem 6.04.2019 20:23:23 0

Alcı `Mesleki sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamak için yeniden adayım`

Halit Alcı, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasına yeniden başkan adayı oldu.


Halit Alcı, 12 Mayıs tarihinde yapılacak olan oda seçimine yeniden aday olduğunu belirterek "Odamızdaki birlik ve beraberliği tesis etmek odamızın çatısı altında birleştirici güç olmak mesleki sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamak ve çözüm önerileri sunmak, çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstermek, ayrıştırmadan bütünleştirici bir rol oynamak adına ekibimizle beraber tekrar aday olmuş bulunmaktayız" dedi.
Clarion Otel'de sabah kahvaltısında üyeleriyle bir araya gelen Başkan Halit Alcı; "2016 yılında seçildikten sonra ilk hedefimiz inşaatı devam eden oda binamızı bir an önce tamamlayarak taşınmak olmuştur. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi oda binamızın ilk temelleri 2011 yılında atılmış olup 6 yıllık bir süreçte %52'lik kısmı tamamlanmıştı. ihale sürecimizi son derece şeffaf bir şekilde 6 aylık bir süreç içerisinde yaptık. İnşaatı tamamlayarak hizmete sunduk 1 Mart 2017 tarihinde yeni hizmet binamıza taşınarak 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan muhasebe haftasını yeni binamızda kutladık.

"ODAMIZA SAHİP ÇIKTIK"
Yaptıklarını ve yeni dönemde yapacaklarını anlatan Başkan Alcı; "Bizler bu odanın ve bu mesleğin birer mensubu olarak odamıza sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Bizim için aslolan mesleğimiz ve odamızdır. Geçen 3 yıllık süre içerisinde enerjimizin tamamını yeni oda binamızı meslektaşlarımızın ve şehrimizin hizmetine sunmak için harcadık. Yeni dönemde meslektaşlarımızın mesleki sorunlarının çözümüne odamızın sosyal faaliyetlerinin artırılarak üyelerimizin kaynaşmasına, mesleki eğitimlerin sürekli ve doyurucu bir şekilde planlamasının yapılmasına, haksız rekabet sorununun çözümüne katkı sağlayacak şekilde, bir yol haritası çizerek, hedef ve planlarımızı yaptık. Mesleğimizin geleceği olan genç meslektaşlarımıza ve stajerlerimize de oda olarak daha fazla zaman ayıracağız" dedi.

"SORUNLARIMIZI GÜNDEME GETİRİYORUZ"
Başkan Alcı; "3568 sayılı meslek yasamızın kanunlaşmasından bugüne geçen otuz yıllık süre içerisinde yasamızda yalnızca değişen nisbi temsil sistemi olmuştur. Hâlbuki mesleğimizin değişen mevzuatlar karşısında da hızlı bir şekilde değişmesi ve güncellenmesi de gerekirdi. Yapılması gereken yasal mevzuatlar zamanında yapılsa idi sorunlarımız bu kadar karmaşık ve ağır bir yük haline gelmeyecekti. Bütün beyannamelerin mali müşavirler tarafından imzalanması, esnaf odalarının defter tutma yetkisinin kaldırılması, devlet kurumlarının üzerimize yüklediği angaryalar, yeminli mali müşavirlerin karşıt inceleme tutanakları, tahsilat sorunlarımız, haksız rekabet kdv sorunumuz, beyin amortismanı, mücbir sebep, yeşil pasaport hakkımız, gelir vergisi kanunu ve kdv kanunundaki uyumsuzluklar, arabuluculuk görevinin tarafımıza da kanunla verilmesi sorunların çözümü noktasında en önemli taleplerimiz olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Biz bu sorunların çözümü noktasında oda olarak her zaman haklı taleplerimizi her platformda gündeme getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz" dedi.

"ÜYELERİMİZİN ODA İLE BAĞINI GÜÇLENDİRECEĞİZ"
Başkan Alcı; "Yönetim kurulu toplantılarından en az bir tanesini ilçelerimizde yaparak oradaki meslektaşlarımızın da yanında olup onların sorunlarını dinlemek ve çözümüne katkı sağlamak hedefindeyiz. Odamızda yapmış olduğumuz istişare toplantılarını bu dönemde gündemli bir şekilde yapacağız. Eğitimler mesleğimizin olmazsa olmazı bunları da konu başlıkları ve lüzumuna göre düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz. Kültürel ve seminer konferans türü geziler düzenleyerek, meslektaşlarımızın kaynaşma ve dayanışmasını en üst seviyeye taşıyacağız. Katkı sağlayan tüm meslektaşlarımızın önerilerini değerlendireceğiz. Ne kadar odaya katkı sağlanırsa odamız ve mesleğimiz o kadar güçlenecektir. Özellikle zaman ayırabilen fikir üreten üyelerimizin birleştirici unsurlar olarak bizim yönetim anlayışımıza çok büyük katkı sağlayacağı aşikârdır. Odamızın mevcut 200 m2 lik iki salonunu odamız meslek mensubunun gelip dinleneceği sosyal lokal olarak düzenleyerek aktiviteleri yapabileceği bir mekân olarak kullanımına sunacağız. Bağımsız bürolarda çalışan arkadaşlarımıza büro tescil belgelerini asma zorunluluğu getireceğiz. Meslekte 25 yılını dolduran bütün meslektaşlarımıza onur plaketi takdim edeceğiz. Oda kurullarının koordineli bir şekilde çalışmasını sağlamak adına belirli sürelerde ortak toplantılar düzenleyeceğiz. Hepimiz odamıza sahip çıkalım oda hepimizin. Bu gün biz varız yarın sizler olacaksınız. Onun için odamıza ve mesleğimize sahip çıkalım. Temennimiz ve düşüncemiz odamızın birlik ve beraberliği. Onun için sloganımız Bir'likte Bir'iz. Oda seçimlerimizin mesleğimize, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını, seçim sürecinin kırmadan dökmeden seçimin sadece bir gün olduğunu, ondan sonra hepimizin meslektaş olduğumuzu düşünerek söylemlerde bulunulması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılar sunuyor desteklerinizi bekliyorum" dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

11° / 5.6°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı