Zabıtadan Ekmek Fabrikalarına Denetim
Gündem 26.11.2014 19:07:26 0

Zabıtadan Ekmek Fabrikalarına Denetim

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığınca, Onikişubat ve Dulkadioğlu İlçe sınırları içindeki 33 Ekmek Fabrikasının tamamı denetlendi.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün de desteklediği denetimde, üretilen ekmeklerin gramaj, etiket ve fiyat tarifelerinin kontrolleri, hijyen şartları ile imalatta kullanılan malzemelerin kalite standartlara uygunluğu, fırınların genel temizlikleri, çalışan personellerin iş kıyafetleri ve hijyen belgelerinin kontrolleri yapıldı.

Ayrıca, 4207 sayılı Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde yasal yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediği kontrol edildi.

Denetimler hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Eyup Karataş "Bilindiği üzere belediye zabıtasının asli görevi halkımızın sağlık, huzur ve esenliğini temin etmektir. Ekmek fabrikalarına yönelik olarak yapılan bu denetimlerimiz de bu kapsamda yapılmaktadır. Özellikle günde en az üç öğün her vatandaşımızın sofrasına giren ekmek halkımızın en temel gıda maddesini oluşturmaktadır. Ekmeğin halkımızın sofrasına yasalar çerçevesinde belirlenen tarife ve gramajda ulaştırılmasının yanı sıra halkın sağlığını temin için gıda güvenliğinin sağlanması da asla taviz verilemeyecek hususlardır.

Gerektiğinde halk sağlığı ve gıda güvenliği konularında görevli bütün kamu kurumlarını da denetimlerimize dahil etmeye devam edeceğiz. Böylelikle gıda üreten ve satan işyerlerinde denetim eksiği bırakmayacağız" dedi.

Ekmek fabrikaları ile gıda üretim ve satış yerlerine yönelik bundan sonraki süreçte neler yapılacağına dair bilgi veren Karataş: "Merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçemizin yanı sıra diğer 9 ilçemizde ekmek fabrikaları ile gıda üretim ve satış yerlerine yönelik denetimlerimiz sık bir şekilde sürdürülecektir.

Mevzuata aykırı olarak üretilen veya satılan gıda maddeleri hakkında kesinlikle taviz verilmeyecek ve sorumluları hakkında en ağır müeyyidelerin uygulanması sağlanacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini almak önemlidir. Vatandaşlarımız gıda ile ilgili şikayet ve ihbarlarını günün her saati 174 Alo Gıda Hattına veya 153 Alo Zabıta hattına yapabilirler''dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı