Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anaokulu açıldı
Eğt.-Kült. 10.11.2017 13:16:12 0

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anaokulu açıldı

Kahramanmaraş İstasyon Mahallesinde Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kahramanmaraş Şubesi'nin yoktan ortaya koydukları ana okulunun açılış töreni yapıldı

Törene çevre sakini öğrenci veliler,  80 ana sınıfı öğrencisi, protokol ve seçkin davetliler katıldı. Organizasyonda  bayan zarafetinin  en ince noktasına kadar her şey  tezyin edilmişti. Klişe tören gereği, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ve Türk büyüklerinin manevi huzurunda yapılan saygı duruşundan sonra topluca, coşkuyla İstiklal Marşı'mız okundu.

Sunucu, emekli öğretmen Salman Kapanoğlu taktim seslenişinden sonra dernek başkanı Türkan Bal hanımefendiyi konuşmasını yapmak üzere mikrofona , kürsüye davet etti.Türkiye Yardım Sevenler derneğinin tarihçesinden bahsederek duygu dolu konuşmasını yaptı.Bu ana okulunun yapımına sıfır bir ekonomik güçle yola çıktıklarını ve en büyük desteği de Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç'tan gördüklerini söyleyerek minnet ve şükranlarını arz etti.Ayrıca  Kahramanmaraşlı iş adamlarının  kendilerini bu okulun yapılmasındaki  kampanyada yalnız bırakmadıklarını ve her türlü kendilerine düşen görevleri  hakkıyla yerine getirdiklerini   vurguladı.Özellikle de  yanında  kendisine  desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu  arkadaşlarına   tekrar tekrar teşekkür etti. Tevazu gösterip yapılanların onların eseri olduğunu ifade etti.


Konuşmacılardan Büyük Şehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Fatih Erkoç, can alıcı bir ana fikre temas etti. Bildiği kadarıyla; dernek mensuplarının bu civarda ikamet etmediklerini, bu yerleşim merkezinin sonradan  bir yerleşim alanı olduğunu, sakinlerinin de sosyo-ekonomik bakından dar gelirli ailelerden oluştuğunu  , sosyal hukuk devleti olan  Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin böylesine bir semtine hizmet vermenin fırsat eşitliği yaratmak adına  çok manidar olduğunu ifade ettiler. Kahramanmaraş'ta  Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi olarak  eğitim ve öğretime katkı olarak bütün imkanları seferber ettiğini bundan da büyük bir haz ve mutluluk  duyduğunu anlattı.

Projede büyük emeği geçen  iş adamı Serdar Erdoğan Yılmaz törende yaptığı konuşmada, başta bu projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti. Eğitim ve öğretimin insanları alelade varlıkların üzerine çıkardığından bahisle , bu denli kutsal etkinliklerde her zaman çorbada tuzunun olacağından söz etti .Doğaçlama olarak yaptığı konuşmasının ardından başta  dernek başkanı Türkan Bal olmak üzere  tüm Yadım Sevenler Derneği yönetim kurulu üyelerine kırmızı gül taktim ederek teşekkür etti.

Bu projede maddi katkısı bulunan İskur Grup Yönetim Kurulu Başkanı sayın Abdülkadir Kurtul beyin özründen  dolayı  bu törene icabet edememesinden, adına düzenlenen plaketi onu temsilen emekli öğretmen Ömer Baydemir, sayın Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç  beyden aldı. Mehmet Fatih Erkoç bey bu tören nedeniyle ayrıca  bir başka mutluluk yaşadığını beyan etti. Plaketi alan Ömer Baydemir'in plaketin sahibi Abdülkadir Kurtul beyin ve kendisinin de öğretmeni olduğunu söyleyerek duygularını ortaya koydu.

Çok coşkulu, heyecanlı  bir atmosfer vardı. Gider ayak Türkan Bal hanımefendi hedeflerinde bir öğrenci yurdu yapmak olduğunu söylediğinde  sayın Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç her türlü maddi manevi desteği verecekleri vadinde bulundu. Türkan Bal'ın mutluluğu görülmeye değerdi.

Bu İstasyon Ana Okulu, taşıdığı mesaj açısından büyük bir önem taşımaktadır. Toplumsal sorumluluk açısından güzel bir örnek.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

11° / 5.6°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı