Trabzon Bulvarı Yayalaşıyor
3.05.2017 10:27:27 0

Trabzon Bulvarı Yayalaşıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kent merkezi için büyük önem ifade eden Trabzon Bulvarı yayalaştırma çalışmalarına başladı.


Yayalaştırma çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, dünyanın belli başlı kentlerinde sakin şehir uygulamasının getirdiği bir akım olduğunu ve bu akımın, kent merkezlerinin yayalaştırılmasını ve araç trafiğinin azaltılmasını öngördüğünü belirterek büyükşehir belediyesi olarak kent merkezindeki yoğunluğu azaltıp araç ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; "Kahramanmaraş'ta ulaşımın ve sosyal hayatın ana arterlerinden biri olan ve bizim için oldukça önem arz eden Trabzon Bulvarı için bir yayalaştırma projesi hazırladık ve tüm hazırlıklarını tamamlayarak çalışmalara başladık. Projemiz hayata geçtiğinde ışıklandırmalardan, yer döşemelerine, oturma alanlarından yaşam alanlarına kadar oldukça modern bir yapıya kavuşacak olan Trabzon Bulvarı artık hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız için bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu süreçte vatandaşlarımızı ve esnafımızı elimizden geldiğince mağdur etmeden bu işi en kısa sürede tamamlayacağız. Şimdiden tüm vatandaşlarımızdan vereceğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyoruz. Ama biliyorsunuz ki güzel şeylerin ortaya çıkması için bazı fedakârlıklar gerekiyor`` açıklamasında bulundu.


TRABZON CADDESİNDE ÖNCELİK YAYALARIN OLACAK


Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nce yürütülecek çalışmalar neticesinde Trabzon Bulvarının araç trafiğinden ziyade yayalara hizmet vermesi amaçlanıyor.


Çalışmalar kapsamında önceliğin yayalara verileceğini belirten Başkan Erkoç; "Kahramanmaraş'ın ticari ve sosyal yaşamının büyük bir bölümünün Trabzon Caddesi ve çevresinde geçtiği ve her gün yüzlerce Kahramanmaraşlının iş, eğlence, alışveriş ve kültürel-toplumsal etkinlikler için buraya geldiği göz önüne alındığında, burayı bu denli farklı yapan değerlerin başında insan varlığının geldiği açıktır. Dolayısıyla yayaların tüm etkinliklere ve olanaklara rahat ve engellenmeden ulaşımı temel bir insan hakkı olmasının yanı sıra, kent merkezinin canlılığını sürdürmesi ve yaşaması için de bir zorunluluktur." dedi.


Başkan Erkoç dolayısıyla proje de araç öncelikli değil, yaya öncelikli bir tasarım esas alındığının altını çizerek; "Valilik önünde başlayan bisiklet yolu Kıbrıs Meydanına kadar devam edecek, araç ve yaya sirkülasyonu arasında sınır oluşturacak. Bisiklet yolu ile aynı doğrultuda ilerleyen Yeşil Şerit belli bir düzen doğrultusunda tasarlanmış ve yayalara hitap edecek. Döşeme üzerinde insanları meydana ve sonrasında ulu Camiye yönlendiren izler bulunacak." dedi.


KÜLTÜR -İNSAN İLİŞKİSİ KUVVETLENECEK


Kentin tümüne hizmet etmesi beklenen proje ile kentin tarihi yapısının korunması ve yayaların konforu amaçlanıyor.


Yayalaştırma çalışmalarında insan, tarih ve kültür bütünlüğünün esas alındığını belirten Başkan Erkoç son olarak şu ifadelere yer verdi; "Proje ile Kapalı Çarşı; Kıbrıs Meydanı ile bir bütün olarak düşünülmüş, Kapalı Çarşı'nın kent ile kopuk olan eski durumunun ortadan kaldırılarak, kültür-insan ilişkisinin kuvvetlendirilmesi hedeflenmiştir. Araçların ikinci planda kaldığı, kent-insan-kültür bütünlüğünü sağlayacak bir tasarım ile gerçekleştirilecek projede Valilik önünden başlayan yaya sirkülâsyonu yalın ve belirli bir düzen içinde bağlantı kopmadan Ulu Camiye kadar devam edecek. Projenin en önemli özelliği; tarihi yapının toplum ile bir bütün olarak düşünülmesidir. Proje tamamlandığında Trabzon Bulvarı Kahramanmaraş'a yakışır bir cazibe merkezi haline gelecek "


PROJE, OTOPARKLA EŞ ZAMANLI HİZMETE SUNULACAK


Proje kapsamında AVM standartlarında hizmetler sunulacağını ifade eden Başkan Erkoç; "Vatandaşlarımız çoluk çocuk ailece alışverişe gelebilsin istiyoruz. Aracımı nereye park ederim, çocukların tuvalet ihtiyacı nasıl giderilecek diye düşünmeden alışverişe çıkmak önemlidir diye düşünüyoruz. Bu kapsamda 1000 araçlık Arasa otoparkını da projeyle eş zamanlı hizmete sunmayı planlıyoruz. Bebek bakım ünitelerini içeren yüksek konfor standartlarında tuvaletler de proje kapsamında hayata geçmiş olacak." dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı