STK`lardan Erdoğan`a tam destek
Gündem 31.07.2014 15:05:22 0

STK`lardan Erdoğan`a tam destek

Kahramanmaraş'ta Milli İrade Platformu adı altında bir araya gelen 95 Sivil Toplum Kuruluşu KMESOB Konferans salonunda yaptıkları ortak basın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirdi.

Milli İrade Platformu adına basın açıklaması yapan Adnan Alagöz, ülkenin ve İslam âleminin son dönemlerde birçok zorlu süreçten geçmeye devam ettiğini belirterek bunlardan birinin de 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu dile getirdi.

Milletin ilk kez doğrudan kendi iradesiyle Cumhurbaşkanını seçeceğini aktaran Alagöz şunları ifade etti: "Bu seçim sancılı ve çalkantılı bir sürecin sona ermesi, zorlu yolun aydınlığa ulaşmasında simgesel bir dönüm noktası olarak tarihe geçecektir. 12. Cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasını, vesayeti tasfiye sürecinde son aşamaya gelindiğinin tescili olarak görüyoruz. İnşa ve ihyası için mücadele ettiğimiz medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, bu seçim sürecine çok daha büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi de zorunlu hale getiriyor. Çünkü milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve Yeniden Büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir."

"GENÇLERİNE ZULÜM EDEN DEVLET ANLAYIŞINI BU ÜLKEDE YAŞADIK"

Alagöz: "Üniversite kapılarından geri çevrilen genç kızlarımızı, Kur`an Kurslarına gidemeyen çocuklarımızı, başörtülü olduğu için memurluğu sona erdirilen kadın kardeşlerimizi, Kürt olduğu için ötekileştirilenleri, kesintisiz eğitim uygulamasıyla kendi çocuklarına ve gençlerine zulüm eden devlet anlayışını, katsayı uygulamasıyla meslek liselerinin kapanma noktasına geldiği günleri bu ülkede yaşadık." şeklinde konuştu.

"28 ŞUBAT ZULMÜNÜN ETKİ VE TRAVMALARI HALA DEVAM ETMEKTE"

28 Şubat'ın travmalarının hala devam ettiğini söyleyen Alagöz, artık daha farklı bir Türkiye olduğunu belirterek şunları dile getirdi: "Maalesef yıllarca ülkemizde kendi vatandaşını tehdit olarak görüp darbe yapan, muhtıra yazan ceberut devlet anlayışı hüküm sürdü. Bir yandan ötekileştiren devlet, diğer yandan kan pazarı kuran terör örgütü binlerce can aldı, çözümsüz geçen otuz yılımız heba oldu. 28 Şubat zulmünün etki ve travmaları hala devam etmekte. Artık, Hak ve özgürlüklerin esas alındığı, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var. Sivil Toplum ve Devlet Kuruluşları ile Filistin, Arakan, Bosna, Somali, Suriye ve nerede yardıma muhtaç birileri varsa ensar gibi yardıma koşan bir Türkiye var."

"TOPLUMSAL DENGELERİNİ İYİ BİLEN VE YÖNETEBİLEN BİR CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ"

İstedikleri Cumhurbaşkanının özelliklerine değinen Alagöz şöyle konuştu: "Türkiye`yi bilen, milletiyle ortak ya da benzer bir hayat öyküsüne sahip, milletle aynı sıkıntıları çeken, milletin sevinçlerine ortak olan, gelenek ve göreneklerini bilen ve yaşayan, medeniyet değerlerine sahip çıkan ve yayan, Türkiye`nin siyasi ve toplumsal dengelerini iyi bilen ve yönetebilen bir Cumhurbaşkanı istiyoruz.

Bütün bu hayırlı hizmetlerin ve kalkınma yolunda atılan büyük adımların artarak devam edebilmesi için Kahramanmaraş Milli İrade Platformu olarak 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde;

Vesayetle mücadele edebilecek, İnsan haklan, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, Sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak, Çözüm Sürecini Devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek, Kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenerek, medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturacak, Kültür-Gençlik-Eğitim ve Ahlak alanlarında hem Devlet erklerine hem de topluma öncülük yapacak, Milletin ortak talebi ve hedefi olan Sivil Anayasa`nın; eşit vatandaşlık temelli bir anlayışla yapım ve yazımına öncülük edecek, Şeffaf ve hesap verebilir bir Devlet yönetimi için denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük edecek, Emek ve Sermaye kesimiyle iletişim kuracak ve bu kesimler arasında ihtiyaç duyulduğunda uzlaşma zemini oluşturabilecek, Avrupa Birliğinin özgürlükler konusundaki çifte standart uygulamalarını sona erdirmek için mücadele edecek, Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak lider bir Cumhurbaşkanı istiyoruz."

''MİLLETİN ADAMI RECEP TAYYİP ERDOĞAN`I DESTEKLEYECEĞİMİZİ KAHRAMANMARAŞ MİLLİ İRADE PLATFORMU OLARAK BEYAN EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir araya gelen 95 STK olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan Alagöz şu şekilde konuştu: "Bu özellikleri döneme ve ortama göre şekil alan kişiler taşıyamayacağından, Türkiye`nin bu dönüşüm hikâyesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi bir Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı dik duran, Çözüm Sürecini sahiplenen ''milletin adamı'' Recep Tayyip Erdoğan`ı destekleyeceğimizi Kahramanmaraş Milli İrade Platformu olarak beyan ediyoruz." (MURAT KAVUN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.1° / 16.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı