Seçimden Sonra İlk Müjde Geldi
Gündem 5.11.2015 09:31:57 0

Seçimden Sonra İlk Müjde Geldi

Kahramanmaraş'ta 01.03.2004 tarihinde 10 diş ünitesi ile AÇSAP binasının 1. katında kurulan ve 24. Dönem Milletvekili Dt. Sıtkı Güvenç'in İl Sağlık Müdürlüğü döneminde 30 bin metrekare alan üzerinde 2008'de temeli atılarak 10.07.2010'dan itibaren de şimdi

O zamanlar bina yapımı için gerekli olan ödeneği kendi döner sermayesinden karşılanan Kahramanmaraş Diş Hastanesi'nde 4 Kasım günü iki ayrı mutluluk aynı anda yaşandı. Hem Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi hem de ADSM'nin Türkiye'de sayıları 15 civarında olan "hastane" statüsüne kavuşturulması kutlandı.

Hastane bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar; ''Kamu Hastaneleri Birliği olarak güzel iki etkinliği bir arada kutlayacağız. Öncelikle muharrem ayı vesilesi ile düzenlenen aşure programı, ardından da Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin ‘hastane' statüsü kazanması adına buradayız. Burasının hastane statüsüne geçmesi ile hastanemiz, modern ameliyathane ve yatak sayısına sahip olmuş oldu. Hastanemiz ameliyathanesinde ileri diş çekimi, kanal tedavisi veya uyutularak hastaların her tür tıbbi müdahalesinin yapılabilecek" dedi.  

Genel Sekreter Yancar, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bu hem Kahramanmaraş adına hem de Ağız ve Diş Sağlığı merkezimizin hastane statüsü kazanması adına güzel bir hizmet oldu. Bu organizasyonu düzenleyen Başhekimimiz Şule Ülger Zülkadiroğlu hanıma teşekkür ederken, bu organizasyona katılan personelimize ve memleketimize hayırlı olsun diliyorum.'' Konuşmaların ardından hastane personeliyle hasta ve yakınlarına aşure ikram edildi.

2 Kasım 2012 ila 31.12.2014 tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta Genel Sekreter olarak görev yapan ve şu anda da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı olan Dr. Kamil Türkmen'den devir aldığı hizmet bayrağını daha ileriye taşımak için hayli ter döken Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar; "Göreve geldiğimizde en büyük hedeflerimizden birisi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne Hastane statüsünü kazandırmak olmuştur. Hamdolsun 10 ay gibi bir sürede hedefimize ulaştık ve ilimize Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini kazandırdık" dedi.

KAPASİTE VE DOKTOR SAYISI ARTTI

Genel Sekreter Yancar, 50 diş ünitesi ile hizmet vermekte olan merkezin kapasitesinin yüzde 40 artırılarak 70 ünite çıkarıldığını, ünit sayısının artmasına bağlı olarak diş hekimi talebinde bulunulduğunu belirterek; "Ekim ayı itibariyle yeni atanan 19 diş hekimi ile birlikte 22 diş hekimi daha merkezde göreve başladı. Böylece Merkezin kurulduğu günden bugüne en fazla ünit ve hekim sayısına ulaşmış olduk. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz 70 ünit, 5 yatak kapasitesi, standartlara uygun genel anestezi ünitesi ve ameliyathanesi, merkezi sterilizasyon ünitesi, 2 panoromik- 4 periapikal röntgen cihazı, merkezi aspirasyon, çocuk klinikleri, diş protez laboratuvarı, modern klinikleri, ferah bekleme salonları, kafeteryası ve geniş otoparkı ile Kahramanmaraş halkına hizmet verecek" diye konuştu.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde aylık ortalama 23 bin poliklinik yapıldığı bilgisini veren Yancar, sabit ve hareketli olmak üzere protez, diş çekimi, kanal tedavisi, implant, yer tutucu, 0-18 yaş grubuna koruyucu önlem olarak fissür, pit örtücü ve flor uygulamaları da gerçekleştirildiğini, ayrıca özürlü ve psikolojik rahatsızlığı olan hastalara genel anestezi altında yapılan tüm tedavilerin yeni kurulan ameliyathanede yapılabileceğini de bildirdi. Semih Yancar, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin Kahramanmaraş'a kazandırılmasında katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Programa; KHB Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı Murat Bulut, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Hastane Yöneticisi /Başhekim Uzm. Dr. Şemi Atilla, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. A.Alpay Köylü, İdari ve Mali İşler Müdürü İbrahim Palabıyık, Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Şule Ülger Zülkadiroğlu ve Diş Hastanesi İdari ve Mali işler Müdürü Güllü Kahveci de katıldı. (HABER MERKEZİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı