Rektör Deveci KSÜ Hastanesinde incelemelerde bulundu
Gündem 22.05.2015 10:27:07 0

Rektör Deveci KSÜ Hastanesinde incelemelerde bulundu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde rektörlüğe atandığı günden bu güne kadar yapılan değişiklik ve yenilikleri yerinde inceledi.

Üniversitenin şehirle en çok bütünleşip etkileşim halinde olduğu KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesine büyük önem veren, atandığı ilk günden itibaren verdiği talimatlarla hastanenin çehresini değiştiren ve birçok yenilik getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yapılan değişiklikleri yerinde görmek üzere KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti.

KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur'dan yapılan değişikliklere ilişkin bilgi alan Rektör Deveci, hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek bir süre görüştü.

Hasta ve hasta yakınları ile tek tek sohbet eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, her türlü eleştiri ve öneriye açık olduklarını ifade ederek değişiklere ve yeniliklere ilişkin hasta ve hasta yakınlarını dinledi. Yürütülen hizmetlere ilişkin hasta ve hasta yakınlarından olumlu tepkiler alan Rektör Deveci daha çok hizmet için dualarını isteyerek hastalara acil şifalar diledi.

Ziyarette KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar, KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur ve hastane yöneticileri hazır bulundu.

YATAK SAYISI 450'YE YÜKSELDİ

Yenilikler kapsamında KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi iç ve dış kısımlarına çocuk oyun parkı alanları yapılırken, hastane servis yatağı sayısı 300'den 450'ye çıkarıldı. Hastane binasının bütün katları hizmete açılarak, artan yatak sayısını karşılamak amacıyla personel sayısında yaklaşık %50 artış sağlandı.

Çocukları hastanenin stresli ortamından kurtarmak ve hastanede olduklarını unutturmak amacıyla çizgi film karakterlerinden oluşan özel tasarımlarla Pediatri servis süsledi. Ayrıca servise annelerin temizlik ihtiyacını gidermek üzere çamaşır ve kurutma makinaları alındı. Çocuk hematoloji genişletilerek bölgeye hizmet verebilecek hale getirildi.

ODALAR YENİLENEREK MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU

Tüm hasta odalarına televizyonla donatılarak, 5 yataklı odalar 3 yataklı odalar haline dönüştürülerek lavabo ve duş eklendi. Yeniliklerle 4 adet VIP servis odaları açılırken 12 odalı özel servisinde çalışmaları başlatıldı.

Hastaların muayene oldukları katta kan ve diğer tetkiklerini verebilmeleri için; 1. kat kan alma, 2. kat kan alma ve çocuk kan alma üniteleri açıldı. Çocuklarda hastane korkusu oluşmaması için çocuk kan alma ünitesi özel olarak tasarlandı. Yeniden oluşturulan bu ünitelerde sıramatik sistemi uygulaması hayata geçirildi. Ayrıca poliklinik katında bay ve bayan EKG üniteleri açılarak hizmete sunuldu.

HASTA YAKINLARI İÇİN MİSAFİRHANELER YAPILDI

Acil servisin daha fonksiyonel hale getirilmesi ve Çocuk Acilin genişletilmesi için çalışmalar başlatılırken, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri arasında fiziki bütünlük sağlanarak hasta yakınlarından izole edildi, böylelikle olası hastalık bulaşma risklerinin ortadan kaldırılması hedeflendi. Yoğun bakım hasta yakınlarına daha iyi hizmet sunmak amacıyla 2 adet bilgilendirme odası inşa edildi. Hasta yakınlarının dinlenme ihtiyaçları gözetilerek çocuk ve yeni doğan yoğun bakımda kalan bebek anneleri için 30 yataklı misafirhane yapıldı. Diğer hasta yakınları içinse 30 yataklı bay-bayan misafirhaneleri yapıldı.

Tüm servis katlarına özel ışıklı tabelalar yapılarak istenen servise kolayca ulaşılması sağlanırken, hastane binası çatısına hastane isim tabelası yazılarak yeni bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca bina dış yüzey çatı altına özel tasarım oturma alanlarının yanı sıra sigara içme alanları yapıldı.

YOLLAR VE OTOPARK ALANLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

Hastane önü yolları için özel düzenlemeler yapılarak trafik akışı rahatlatıldı ve otopark ve yol düzenlemeleri yapıldı.

Hastane arka tarafında açıkta olan jeneratör gibi ekipmanlar görsel düzeni bozmaması ve olası tehlikelerin engellenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

AÇILAN YENİ BİRİMLER

Çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş'ın ve bölgenin ihtiyacı olan birçok yeni ünite kurularak hizmete açıldı. Önemli bir boşluğu dolduran Tüp Bebek merkezi açıldı ve çevre düzenlemeleri yapıldı.

Morg açılarak, içerisine savcı odası ve bay bayanlar için ayrı bekleme odaları yapıldı. Nükleer Tıp Merkezi çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. Radyasyon onkolojisi kuruldu ve hizmet vermeye başladı. Hastane deposu tamamlandı.

YENİLEME VE GENİŞLETME ÇALIŞMALARI YAPILDI

Yeni MR cihazı alınarak Radyoloji ünitesi yaklaşık %50 kadar genişletildi, özel hasta bekleme alanları, sekreterya, ve sıramatik sistemleri oluşturuldu. Biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuarları genişletilerek, donanım ihtiyaçları giderildi, diğer birimlerden izole edilerek ruhsat alınacak ve akredite olacak hale getirildi. Kan merkezi, diyaliz gibi birimlerin ihtiyaç duyduğu donanımlar alınarak düzenlemeler yapıldı. Öğretim üyelerinin oda ihtiyaçlarını gidermek üzere poliklinikler bölümünde öze alanlar yapıldı. Hastanedeki tüm finansal birimler E koridorunda bir araya getirilerek, burada özel ve izole bir alan oluşturuldu.

Poliklinikler bölümü önündeki kullanılmayan alanlar bebek bakım odası, özel işlemler odası, kan alama, personel iletişim odası, hasta hakları, engelli hasta birimi, eczacılar odası, sendika odası gibi alanlara dönüştürülüp kullanıma kazandırıldı. Kantinlerin görsel olarak daha düzenli olması sağlandı.

Hastanenin mesai saatleri dışında da idari hizmet bütünlüğünü sağlama amacı ile gece idaresi sistemi getirildi. Hasta ve Hasta yakınlarının daha iyi koşullarda ibadet edebilmeleri için bay ve bayan mescitleri modernize edilerek gerekli düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeler kapsamında tüm servisler özel tedavi odaları ile donatıldı ve tüm servis ve katlara özel ilan panoları yapıldı. Ayrıca tüm poliklinik katlarında özel temizlik kabinleri oluşturuldu.

Hastane konferans salonu büyük kongrelere ve toplantılara hizmet verecek şekilde geliştirilip modernize edilerek yenilendi. Servis ve polikliniklerde öğretim üyelerinin ihtiyaç ve isteklerine uygun olarak gerekli tadilatlar yapıldı.

BİRÇOK ALANDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Giriş ve birinci katta modern hasta yakını bekleme alanları oluşturularak bu alanlara Televizyon konuldu, internet alanı oluşturmak için ise çalışmalar sürüyor. Patoloji laboratuvarının uluslararası standartlarda hizmet sunabilmesi için yapım çalışmaları başlatıldı. Hastane içerisine bilgilendirme panoları yapılması için çalışmalar başladı. Ayrıca hastanenin ısınma sistemleri de ele alınarak yakıt kazanı enerji tasarruf sistemi ile alternatif enerji kaynakları çalışmaları sürdürülüyor.

60 YENİ YOĞUN BAKIM 14 YENİ AMELİYATHANE YAKINDA TAMAMLANACAK

Yenilikler kapsamında 60 adet yeni yoğun bakım ve 14 adet ameliyathane açma çalışmaları devam ederken hastanenin ihtiyacı olan helikopter pisti için de çalışma yapılması planlanıyor. Ayrıca hastaneyi kullanan mahkûmlara yönelik mahkûm koğuşu çalışmaları devam ediyor. (HABER MERKEZİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı