Piserro dünya markası olma yolunda
Ekonomi 6.08.2015 11:48:11 0

Piserro dünya markası olma yolunda

Çengele asılıp satırla kesilen, çatal bıçakla yenen keçi sütünden dondurması, yemeklere lezzet katan kırmızı biberi, tüm dünya mutfaklarına yayılan çelik tencereleri ve altının oya gibi işlendiği kuyumculuk sektörüyle ünlü Kahramanmaraş, erkek giyiminde dünya modasına da damga vuruyor. Kahramanmaraş'ta 42 yıl önce küçük bir terzi dükkanında atılan temeller üzerine yükselerek bugün günde 1200 takım elbise ve aynı sayıda gömlek üreten Piserro, dünya modasına yön veren markalar arasında yer alma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Kahramanmaraş'ta 11 bin 500 m2'si kapalı toplam 36 bin 500 m2'lik alanda kurulu tesislerindeki üretimlerinin yüzde 70'ini ihraç eden Piserro, yurt içi ve yurt dışı satış noktalarını hızla çoğaltıyor. Şu an Türkiye'de ve yurt dışındaki mağaza sayısını 30'a ulaştıran Piserro markası, yurt içindeki pek çok şehir merkezi ve ünlü tatil beldelerinin yanı sıra Almanya, Fransa, Rusya, İran, İsrail gibi ülkelerdeki modayı takip eden mağazaların vitrinlerini süslüyor.

Piserro'nun dünya modasına yön veren markalardan birisi olma yolundaki hedefine emin adımlarla yürüdüğünü söyleyen Piserro Ceo'su Uğur Kısakürek, 33 ülkede marka tescili yaptırılan Piserro'nun gelecekteki hedefleri doğrultusunda 17 ülkede daha tescil ettirileceğini söyledi. "Şu an bu ülkelerin tümüne ihracatımız olmasa da gelecekte bir dünya markası olmayı hedeflediğimizden alt yapısını şimdiden tamamlamak istedik" dedi.

Hali hazırda Türkiye'nin 50 ilindeki önemli mağazaların vitrinlerini Piserro kreasyonlarının süslediğini kaydeden Uğur Kısakürek, 10 yıl içinde Türkiye'nin 5 önemli markaları arasına girmeyi planladıklarını ve çalışmalarını bu hedefe uygun olarak sürdürdüklerini ifade etti. Kısakürek, yurt dışı satışlarının ağırlıklı olarak Almanya, Rusya, İsrail, İran`a yönelik sürdüğünü ve şu an yurtdışında 5 adet Piserro-Shop mağazasının faaliyette olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın son yıllarda tekstilde büyük atılım yaptığını ve kentin sanayisinin birçok yeni markayı taşıyabilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Piserro Ceo'su Uğur Kısakürek, "Kahramanmaraş olarak böyle bir gelişmeyi sağlayabildiğimiz için hem kendi adımıza hem de şehrimizin adına gurur duyuyoruz. Kahramanmaraş'ın dondurma, kırmızı biber, çelik eşya sektörü ve kuyumculuğun yanı sıra erkek giyiminde moda belirleyen bir konuma gelmesi ve dünyaya açılması Türkiye adına da gurur verici" diye konuştu.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı