Öztunç; Barış İsteyenler Öldürüldü
Siyasi 12.10.2015 12:07:39 0

Öztunç; Barış İsteyenler Öldürüldü

Ankara'da iki ayrı noktada yapılan bombalı saldırıları değerlendiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, öncelikle barış isteyenlerin öldürüldüğünü söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, CHP İl binasında bir basın açıklaması yaparak; çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki bombalı saldırıları, kınadı. Saldırıların, birçok Sivil Toplum Kuruluşların, destek verdiği barış mitingi öncesi yapıldığını ifade eden Öztunç, "Bugün tüm ülkemizde Türkiye'yi yasa boğan çok acı bir olay yaşandı. Ülkemizin başkentinde Ankara'da, maalesef güvenlik tedbirlerinin çok yoğun olarak tutulduğunu bildiğimiz, güvenliğin sıkı olduğunu bildiğimiz Ankara'da bir bomba patladı ve çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirdi. Öncelikle barış isteyenler öldürüldü. Bugün o meydanda, Sıhhiye'de garın önünde toplanan insanlar barış istiyorlardı. Barış için oradalardı. Barış isteyenlere; ‘Hayır siz barış isteyemezsiniz! Savaş' yanıtı verildi. Bu çok vahim,  çok acı bir olaydır. Ben, öncelikle bu olayı, esefle kınıyorum. Bu bir şiddettir. Bir katliamdır. Bunu yapanlar da suçlu, yaptıranlar da suçlu. Göz yumanlar da suçlu" dedi.

ÖZTUNÇ: GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR!

Ankara'da yapılan patlamalardan birinin Milli İstihbarat Teşkilatı'na çok yakın bir noktada yapıldığını belirten CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Öztunç, burada güvenlik zafiyetinin olduğunu kaydetti. Patlamanın, MİT'e dakikalık bir mesafede gerçekleştirildiğine dikkat çeken Öztunç, şöyle konuştu: "Bakın! Patlamanın olduğu yer, Milli İstihbarat Teşkilatı'na 5 dakika mesafede. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ne işe yarıyor? Ben merak ediyorum. Eğer istihbarat toplayamıyorsa; eğer bu tür saldırıların önüne geçemiyorsa; önceden istihbaratı alamıyorsa MİT'in kapısına kilit vurmak gerekiyor. Ama MİT, muhalefet partilerinin milletvekillerini takip etmeyi, muhalefet partilerinin milletvekillerinin telefonlarını dinlemeyi bıraksın. Gerçek işini yapsın. Herkes kendi işini yapsın. Güvenlik zafiyeti vardır. İstihbarat zafiyeti vardır. Bu bir gerçektir. Bunun önünde de kimse geçemez. Bu gerçeğin önüne kimse geçemez. Güneş de balçıkla sıvanmaz."

YAŞAMINI KAYBEDENLERDEN BİRİ ELBİSTANLIYDI!

Saldırılarda çok fazla kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Öztunç, yaşamını kaybedenlerden birinin de Elbistanlı olduğunu dile getirdi. Öztunç, "Bizim de bir hemşerimiz yaşamını yitirdi. Elbistanlı bir hemşerimiz, bu olayda yaşamını yitirdi. Ben, kendisini de tanırdım. Ailesini de tanırım. Kendisine de ben Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine de baş sağlığı diliyorum" diye konuştu. Bu acı olay nedeni ile saldırının yaşandığı gün bütün siyasi faaliyetlerini durdurduklarını aktaran CHP'li Aday Ali Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bugün siyasi faaliyetlerimizi bugün için sona erdirdik. Ben bugün Pazarcık'taydım. Pazarcık'ta köylerimizde görev alacaktım. Çalışacaktım. Bu olay olduktan sonra ben çalışmamı bitirdim. Seçim otobüsümüzde, seçim araçlarımızda her hangi bir müzik çalmıyoruz. Seçim araçlarımızda her hangi bir propaganda yapmıyoruz. Bugün yapmadık. Ben bu saldırıda yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, baş sağlığı diliyorum. Hastanelerde yatan tüm yurttaşlarımıza ‘geçmiş olsun' diyorum. Acil şifalar diliyorum." (HABER MERKEZİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı