Özel Sektör Soluk Alacak
Ekonomi 8.09.2016 08:42:32 0

Özel Sektör Soluk Alacak

KMTSO Başkan Vekili Akif Gölcü: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile hafta sonu Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Programı inanıyoruz ki, Türk özel sektörüne yeni bir soluk getireceği g

Vergi Dairesi Başkanlığı, SGK ve KMTSO'nun ortak düzenlediği ''6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ve Mükelleflere Sağladığı İmkanlar Seminerinde konuşan Gölcü, Türkiye'nin 2023 hedefin çok emin adımlar ile gittiğini söyledi.

"Sizlerin de bildiği gibi, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı tarihte yürürlüğe girmiş bulunmaktadır" diyen Gölcü: "Bu bağlamda Odamızın organizasyonu ve Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun işbirliğinde iş dünyamızı yakından ilgilendiren bu Kanun'un getirmiş olduğu imkânları, Vergi, SGK ve Oda alacakları ile ilgili kısımları itibariyle masaya yatırarak siz değerli üyelerimizi detaylı şekilde bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile hafta sonu Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Programı inanıyoruz ki, Türk özel sektörüne yeni bir soluk getireceği gibi, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde ekonominin büyük bir sıçramaya sahne olmasına vesile olacaktır. Bu itibarla, bu çalışmalar dolayısıyla Sn. Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize Kahramanmaraş iş dünyası adına teşekkür ediyoruz"

NE KADAR BÜYÜK BİR MİLLET OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK

"Türkiye, 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından planlanan hain darbe girişimi karşısında ne kadar büyük bir millet olduğunu, milli birlik, beraberlik ve kardeşliğin ne denli önemli bir toplumsal özellik olduğunu dünyaya ilan etmiştir" diyen Gölcü şöyle konuştu: "Bütün bu milli dayanışma ve birlikten doğan güç, ekonomi alanında da Türkiye'nin güçlü ve yapısal anlamda, geçmişe göre çok daha sağlam bir pozisyonda bulunduğunu göstermiştir. Bazı derecelendirme kuruluşlarının haince planlarına rağmen, dünya ölçeğinde dev sanayi şirketlerinin Türkiye'ye ve ekonomisine güvenmeleri küresel çapta güvenilirliğin ve yatırım yapılabilirliğin hiç azalmadan devam ettiğini göstermiştir. Böyle bir terör ve darbe saldırısına maruz kalarak bu kadar hızlı toparlanış sergileyen bir başka ülke olduğunu, ben düşünmüyorum. Türkiye ekonomisi güçlüdür ve bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak büyük Türkiye'nin yükselişine yürekten inanıyoruz.

Hiç şüphesiz ki, huzur ve refah ortamının tesis edilmesinde en önemli görevlerden biri yine Türk iş dünyasına düşmektedir. Reel sektörün atacağı her yeni adım, yapacağı her yeni yatırım ülkemizi güçlü ekonomi ve ileri demokrasi ile ideallerine bir adım daha yaklaştıracaktır."

AVANTAJ SAĞLIYOR

Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, yasanın sanayici ve iş adamlarına ciddi avantajlar sağladığını belirterek şunları kaydetti: "Özellikle 6737 sayılı yasa, bugüne kadar birikmiş olan alacaklarımızın tavsiyesini sağlamak, sanayici ve iş adamlarımıza özellikle faiz indirimi noktasında yine vergi cezalarının silinmesi noktasında çok  ciddi avantajlar sağlıyor. Yine davalık ve itilaflı olan alacaklar noktasında ciddi avantajlar sağlıyor. Yıllarca süren davalarımız var, bizim burada devam eden davalar var. Bu davaların tavsiyesini sağlayacak, böylelikle ciddi indirimler  yapılacaktır"

Konuşmaların ardındanKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri M.Akif Pakdil "Oda Aidat ve Alacaklarının Yeniden yapılandırılması"

Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü Bekir Akkan ve Aslanbey Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Çetin"6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ve Mükelleflere Sağladığı İmkanlar"

Dulkadiroğlu Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Murat Özarslan "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında Sigorta Prim Affı" konulu birer sunum yaptıla.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı