Onikişubat, Katlayarak Hizmet Üretti
10.04.2017 11:12:30 0

Onikişubat, Katlayarak Hizmet Üretti

Onikişubat Belediyesi, nüfusları baz alınarak genel bütçeden 3 yılda 498 bin TL kaynak ayrılan İsmailli ve Yenicekale Mahalleleri için tam 3 milyon 87 bin TL'lik hizmet üretti.


Onikişubat Belediyesi, katlayarak hizmet üretmeye devam ediyor. Bu güne kadar geçen 3 yıllık sürede, İl Bank'tan 185 milyon TL kaynak aktarılan Onikişubat Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri ile tam 300 milyon TL'lik yatırım yaptı.


İsmailli ve Yenicekale Mahallelerine kazandırılan Bilgi ve Kültür Evleri'nin açılışında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belediye olarak 2 mahalleye yaptıkları hizmet tutarının 3 milyon 87 bin TL'ye ulaştığını belirtti. İsmailli Mahallesine 41 bin, Yenicekale Mahallesine ise 66 bin metrekare kilitli parke yol yaptıklarını kaydeden Mahçiçek, şunları söyledi:


"Belediyeler olarak devletten, nüfusa göre para alıyoruz. İsmailli Mahallemizin nüfusundan dolayı 3 yılda aldığımız para 278 bin TL. Ama sizlere ne kadar para harcamışız. 1 milyon 271 bin TL. Yenicekale Mahallemiz için merkezi bütçeden gelen para, 220 bin TL, ama ne kadar hizmet üretmişiz, tam bir milyon 816 bin TL. Aradaki farkı görüyor musunuz?. Biz sizler için üretmeye, sizlere en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz."


Onikişubat Belediyesi'nin yeni bir belediye olduğunu anımsatan Mahçiçek, "Ama ilk günden bu yana sizlere hizmet etmek için, sizlerin ihtiyacı olan hizmetleri sunmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Buralara ilk geldiğimizde maalesef geçmişte çok fazla hizmet götürülemediğini gördük. Geçmiş dönemlerde biliyorsunuz Köy Hizmetleri ve İl Özel İdareleri vardı.Ama bu Büyükşehir yasasıyla 90 yılda yapılamayanları 3 senede yaptık. İşte İsmailli mahallemize 41 bin metrekare kilitli parke yol yapmışız. Çocuklarımıza oyun takımları yapmışız, okulumuzun bakımlarını yapmışız, fitness takımları yapmışız.  Bugünde nihayet bu kültür merkezlerimizi açıyoruz. Bunlardan çok daha önemlisi bu çocuklarımızı okutmak.. Çocuklarımız burada çok rahat ortamlarda ders çalışacak. Bir köşesi kütüphane olacak. Biz elimizden geldiği kadar bu gençlerimizin okuması için her türlü imkanı sunacağız" diye konuştu.


Referandum sürecine de değinen Başkan Mahçiçek, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle çok daha güçleneceğini, verilen hizmetlerin artarak devam edeceğini dile getirdi. Mahçiçek, şöyle devam etti:


"Ama bu 16 Nisan referandumu çok önemli. Batı'nın ülkemize karşı tutumunu görüyorsunuz. Bizim toprağımız olan konsolosluğumuza bizim bakanımızı sokmadılar. Hollanda'sı Belçika'sı hepsi birleşti. Onların bizim referandumla ne alakası var. Alaka şu, Türkiye büyüyor ve güçleniyor. Bundan rahatsızlar. Yani Türkiye onlara muhtaç olursa, kapılarında 300-500 bin dolar için beklerse iyi. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke olursa onlar için tehlike. Bunları kavrayıp göreceğiz. Ama onlar ne kadar rahatsız olursa olsun, bu büyük liderin yönetiminde, Recep Tayyip Erdoğan'ın idaresinde Türkiye büyüyüp güçlenecek. Onun için bizlere düşen ne? Birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza edeceğiz. Ufak tefek kırgınlıklar varsa, bunları bir tarafa koyacağız. Kenetleneceğiz ve tüm dünyaya Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu, yeni ve güçlü sistemiyle geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğini göstereceğiz."


"HİZMETLERİMİZİ DAHA ETKİN VE HIZLI YAPABİLMEMİZ İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE İHTİYACIMIZ VAR"


Açılışlara katılan AK Parti Kahramanmaraş Millletvekili İmran Kılıç da AK Parti iktidarlarıyla birlikte, çekişmelerin, koalisyonların ve krizlerin yerini hizmet anlayışının aldığını söyledi. "Sizlere hizmet borcumuz var, ne kadar hizmet o kadar şeref bizler için" diyen Kılıç, şöyle konuştu:


"Amacımız,çocuklarımız ruh, beden ve akıl sağlıklı yerinde olan bireyler olsun. Eğitimli ve donanımlı insanlar olsunlar. Şehirlerimiz,ilçelerimiz, mahallelerimiz daha yaşanılabilir yerler olsun. Doğal çevremiz korunsun ve bu çevremizden faydalanalım. Ülkemizin zenginliklerini harekete geçirelim ve bu zenginlikleri siz milletimizin hizmetine sunalım. Milletimizin hatırı sorulsun, baş üstünde tutulsun, devletimiz daha güçlü ve daha itibarlı bir devlet olsun. Dostun yüreğine sevgi, düşmanın yüreğine korku salsın. Gölgemiz mazlum milletlerin üzerine düşsün. Onlara kalkan olalım. Bütün amacımız budur. Bu anlamda çabalarımızı hepiniz görüyorsunuz. Yıllar yılı AK Parti'yi iktidara getirerek bu çabaları takdir ettiğinize şahit olmaktayız. Bu hizmetlerimizi daha etkin, daha hızlı yapılabilmesi için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine acilen ihtiyaç vardır. Bu sistem, geçmişte büyüklerimizin de hep arzusuydu. Ama onlar bunu yapma fırsatı bulamamışlardı. Şu anda imkan elimizde. İrade ve mühür elimizde. 16 Nisan referandumuyla aslında biz ülkemizin, insanımızın, çocuklarımızın, mazlum milletlerin ve İslam Aleminin geleceğini oylamaktayız. 200 yıldan beri beklediğimiz fırsat şu an önümüze gelmiştir. ‘Bu mesele memleket meselesidir' diyerek gereğini yapmalıyız."


Daha sonra Bilgi ve Kültür Evlerinin açılışlarını yapan Milletvekili Kılıç ve Başkan Mahçiçek, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.


 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.1° / 16.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı