Mutfak Müzesi Açıldı
10.07.2017 10:00:16 0

Mutfak Müzesi Açıldı

Kahramanmaraş`ın zengin mutfak kültürünü gelecek nesillere aktaracak olan Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kültürel belediyecilik anlayışıyla Dulkadiroğlu Belediyesi`nin başlattığı konak restorasyonu projesinin ilki Mutfak Müzesi olarak hizmete açıldı. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay`ın seçim vaatleri arasında da yer alan bu kültürel  çalışmaların devam edeceği ve yeni konakların restorasyonu için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Kahramanmaraş`ın zengin mutfak kültürünü geleceğe taşıması amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mutfak Müzesi, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak`ın da katılımıyla açıldı.
Mutfak kültürünü yansıtan araç ve gereçlerin sergilendiği mutfak müzesi, uyulama alanlarıyla da gelecek nesillere Kahramanmaraş mutfağına özgü lezzetleri aktaracak.
Müzenin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş mutfağına gösterilen ilginin mutfak müzesi ile tescillendiğini anlattı. Mutfak müzesinin uygulama alanlarının geleceğe yatırım olduğunu aktaran Kaynak, bölgede restorasyon çalışmaların devam etmesi ve turizm açısından ayağa kaldırılmasını temenni etti.
YAŞAYAN BİR MÜZE OLUŞTURULUYOR
Kahramanmaraş`ın tarihi bölgelerinin yaşayan bir müze haline getirilmesi için yapılan çalışmaları desteklediğini anlatan Kaynak, açılıştaki konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ''Bazı işler geleceğe yatırımdır. Kahramanmaraş, Anadolu`nun tarihi kadim şehirlerinden biridir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı bilgisayar ve tablet gibi teknolojiye mahkum ettiğimiz bu dönemde, kültürümüzü gün yüzüne çıkaran çalışmalar yapmak geleceğe yatırım yapmak anlamına geliyor. Bu anlamda bu güzel mahallenin tarihi dokusunun ön plana çıkarılması çok önemli. Aynı zamanda bu çalışmaların güzel bir turizm ekonomisi oluşturduğunu bilmemiz gerekiyor. Kahramanmaraş`ın ev mutfağı kendine has özellikler taşıyan bir mutfaktır. Bu güzel ve zengin mutfağın gelecek nesillere bozulmadan güzel bir şekilde aktarılmasını temenni ediyoruz. Partimizin en önemli işlerinden bir tanesi de tarihi ve kültürel değerlere verdiği değerdir. Ortaya koyduğumuz tüm projelerimizde bunu görebilirsiniz. Bu bakımdan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin, Dulkadiroğlu Belediyemizin ve Valiliğimizin çabalarıyla bu güzel kültürümüzü ayağa kaldırmalıyız. Ben bu güzel çalışmalarda emeği bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bölgenin yaşayan bir müze olduğunun altını çizmek istiyorum.''
GEÇMİŞİN TADINI GELECEĞE TAŞIYORUZ
Başbakan Yardımcısı Kaynak`ın ardından konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, taahhüt ettikleri önemli bir sözü daha yerine getirdiklerini kaydetti. Kültürel çalışmaların bir çok alanda devam edeceğini anlatan Başkan Okay, özellikle konak restorasyonları konusunda güzel çalışmaların olduğunu aktararak sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''İlçemizin en önemli zenginliklerinden olan tarihi konakların restorasyonları çalışmaları kapsamında başlattığımız önemli bir çalışmayı tamamlamış bulunmaktayız. Bu güzel çalışmanın ortaya çıkardığı konağımızı mutfak müzesi olarak hizmete açtık. Bu eski mahallelerimizde tescilli restorasyonu bekleyen konaklarımız mevcut. Büyükşehir belediyemizle birlikte bu bölgede bulunan tüm tescilli binaları restore etmek istiyoruz. Restorasyon sonrası kapalı çarşımızın hemen yanı başında güzel bir turizm merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Yine bu bölgeye büyükşehir belediyemizin kazandırdığı demirciler çarşısı ve devamındaki projelerle güzel bir siluet oluşturacağımızı belirtmek istiyorum. Kahramanmaraş`ımıza gelen turistler için bu alanlar güzel bir görsel şölen sunacak. Geniş bir yemek kültürü bulan Kahramanmaraş`ımızın bu kültürünü gelecek nesillere aktarmak için de projemizi mutfak müzesi ve uygulama alanı olarak belirledik. Bu mekanımızı yemek kültürümüze katkı sağlaması ve yeni nesillere bu kültürün aktarılması amacıyla oluşturduk. Mutfak müzemizin yanında bulunan farklı bir konağın ihalesini yapmaya hazırlanıyoruz. Bu alanı da müze olarak değerlendireceğiz. Bu bölgenin restorasyonu için büyükşehir belediyemizle ortak hareket ediyoruz. Ben bu güzel eserin şehrimize ve ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum.''
Dulkadiroğlu Belediyesi ve DOĞAKA iş birliği ile yapılan mutfak müzesinin açılışına; TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İş Adamları, meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı