Meslek Lisesinin Üniversite Başarısı
Gündem 27.08.2015 10:29:27 0

Meslek Lisesinin Üniversite Başarısı

Gazetemize açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Hüseyin Ceritli, okulun başarıları hakkında bilgi verdi.

Okullarının üniversiteye öğrenci yerleştirmede açık ara önde olduğunu belirten Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Hüseyin Ceritli, "Okulumuzda bu yıl LYS ve YGS'den yerleştirme oranına baktığımızda yüzde 80'lik bir başarımız var. 126 öğrenciden 93'ü birinci tercihine yerleşti. Bu öğrencilerden 29'u 4 yıllık fakültelere yerleştiler. Bu meslek liseleri arasında görülmemiş bir başarı. 3 öğrencimiz hukuk fakültesine yerleşti. Bu başarılar sonlanmış değil ek yerleştirmeler devam ediyor. Ek yerleştirmeler de açıklandıklarında gururumuz artacaktır." dedi.

19 derslikleri olduğunu belirten Ceritli, "Bu başarıları öğretmenlerimizin öğrencileriyle iyi iletişim içinde olmalarına, yaz kursları gibi hazırlayıcı ve tamamlayıcı kurslarımıza, kütüphane kullanımı konusunda öğrencilerimizi teşvik etmemize borçluyuz. Bundan önceki yıllarda yakaladığımız başarılar da meslek liseleri arasında kayda değer yerdeydi. Her yıl kendi başarılarımızın üstüne yeni başarılar ekleyerek eğitim hayatımıza devam ediyoruz. Okulumuzun bir diğer başarı kaynağı lisemize kayıt olan öğrencilerimizin puan kriteriyle başarılı öğrencilerden geliyor olması." dedi.

2013 yılında okulun mevcut binasına geçmesiyle kapasitesinin arttığını belirten Ceritli, "Okulumuzda 4 ana alanda eğitim veriyoruz. Diğer mesleki okullarda da bulunan halkla ilişkiler bölümü dışında diğer okullarda bulunmayan adalet, gazetecilik ve grafikerlik alanlarında da eğitim veriyoruz. 310 ile 386 puanları arasındaki öğrencileri okulumuza kabul ediyoruz." dedi.

9 atölyesinin bulunduğunu belirten Ceritli, "Mesleki dersi olan öğrencilerimiz sınıf yerine laboratuar ve atölyelerde eğitim görüyorlar. Ayrıca sınıflarımızda FATİH Porjesi kapsamında akıllı tahtalar yerleştirildi tüm sınıflarımızda akıllı tahtalar var. Her yeni kayıt döneminde boş kontenjan bırakmaksızın kayıt dönemini kapatıyoruz." dedi. 

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere seslenen Ceritli, "Herkesten işini iyi yapmasını beklediğimiz gibi öğrencilerden de öğrenciliklerini iyi yapmalarını bekliyoruz. Öğrenciler bol bol okumalı, Avrupa seyahatlerimizde görüyoruz ki Avrupa'daki insanlar yemek yerken dahi kitap okuyorlar. Bu konuda Avrupa insanını örnek almak ve öğrenmek konusunda kendini sınırlandırmamak gerekiyor. Öğrenilen her şey kişiyi mutlu eder, unutulan her şey de belleğimizden bir kayıptır." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı