Memur-Sen`den Rektöre Sert Sözler
Gündem 15.08.2016 11:34:03 0

Memur-Sen`den Rektöre Sert Sözler

MEMUR-SEN Kahramanmaraş İl Başkanı Abdülaziz Aydın, sendika şube başkanları ile düzenlediği basın toplantısında,” KSÜ Rektörü Durmuş Devecinin kanunsuz soruşturma açtığını söyledi.

Kahramanmaraş Memur-Sen olarak Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 2 nolu Üniversite Şubesi adına yerel basında yapmış olduğu basın açıklaması nedeniyle Şube Başkanımız Doç. Dr. Sayın Hasan Furkan hakkında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünün açmış olduğu soruşturmanın yasal  olmadığını; sendika başkanına soruşturma açılmasının sendikal kanunlara, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi ve İLO sözleşmelerine aykırı olduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz, diyen Abdülaziz Aydın, kanun ve yönetmeliklere aykırı iş yapıldığını söyledi.

 

Aydın, basın açıklamasında şunları söyledi:

          "Ülkemiz ve milletimiz, 15 Temmuz gecesi içerideki FETÖ terör örgütü mensuplarının ve AB-ABD merkezli küresel güçlerin alçakça bir işgal girişimi süreci yaşamıştır. Cenab-ı Allah'ın rahmeti ve inayeti, Cumhurbaşkanımızın dirayeti, halkımızın feraseti, asker ve polislerimizin kahramanca direnciyle hainlerin emelleri boşa çıkarılmış ve ülke topraklarımızda gözü olan şer güçlerin işgal sürecinin önünü açacak veyahut iç savaşa sebebiyet verecek hain darbe teşebbüsü geri püskürtülmüştür.

       Bu püskürtme esnasında onurlu bir şekilde hayatını kaybeden şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, başta şehitlerimizin yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz.

      Tüm bu olup bitenler; aziz milletimiz üzerinde vatan ve millet sevgisinin pekişmesine, birbiriyle olan kırgınlıkların giderilmesine, ihtilafların bertaraf edilmesine vesile olmuştur. Milli birlik ve beraberlik zirve noktaya ulaşmıştır.

        Milletimiz bu ruh iklimiyle hareket ederken, darbe girişiminin hemen akabinde Sütçü İmam Üniversitesi Rektörünün tam da bu noktada farklı düşüncelere ve ucuz hesaplara girdiğine 18 Temmuz Pazartesi günü üzülerek şahit oluyoruz.

      Sayın Rektör, Sendikamızın 2 Nolu Şubesinin Üniversite Başkanlığını yürüten Doç. Dr. Hasan FURKAN'A, bir memura verilebilecek en ağır cezayı vermekten imtina etmemiştir. Henüz darbenin toz bulutu ortadayken, Sayın Rektör durumdan istifade etmeye kalkmış, akla ve vicdana sığmayan, çok daha önemlisi HUKUK ve yönetmeliklerle bağdaşmayacak tarihi bir hataya imza atmıştır.

Cezanın verilmesine sebep ise ayrı bir tartışma hatta ve hatta ayrı bir mizah konusu bile sayılabilecek cinstendir. Sayın başkanımız üniversite rektörüne  ‘sendika yönetim kurulu üyelerinin gereksiz ve gerekçesiz sebeplerle yerleri değiştirilemez ‘ hükmünü defaatle beyan etmesine rağmen hatta bunun yanında ‘ sürgün eder gibi yer değişikliği verdiğiniz isim hem sendika yönetim kurulu üyemiz, hem de bir şehit yakınıdır' izahına rağmen sayın rektör tüm bu beyanları kulak ardı etmiş ve umursamamıştır.

         Biz Memur-Sen olarak buna benzer sıkıntılardan dolayı geçen sene de Rektör Durmuş DEVECİ' yi uyarmıştık. Bir kez daha uyarıyoruz. Sn. Rektör; Öncelikle Tabelada Sütçü İmam Üniversitesi yazıyor, Durmuş Deveci Üniversitesi değil!

          Size defalarca hatırlattık 4688 sayılı yasaya göre Sendika Başkanı basına demeç verebilir. Eğer ki hukuksuz bir durum söz konusu ise gideceğiniz yer sizin emrinizde olan üniversite disiplin kurulları değil, Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleridir. 4688 sayılı sendikalar yasası eğer sizi bağlamıyorsa Başbakanlık genelgesi, Devlet Personel Başkanlığının görüşleri ya da örnek mahkeme kararları da mı bağlamıyor? Ama geldiğimiz noktada niyetin halis olmadığına, kasıtlı bir tavır ve davranışa şahitlik etmiş oluyoruz.  

         Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve aziz Milletimizin size verdiği Rektörlük emanetini taşıyamadığınızı, elinizdeki yetkiyi en küçük bir eleştiriye tahammül edemeden küçük emelleriniz için bir silaha dönüştürdüğünüzü üzülerek görüyoruz.

          Sayın Rektörün yapması gereken çok daha önemli (FETÖ/PDY) işler varken, Şube başkanımızla uğraşması bir akıl tutulması, bir DARBE fırsatçılığıdır. Bu duygu ve düşünceler etrafında, iki yıldır yürütmekte olduğunuz rektörlük görevinin size ve üniversitemizin daha fazla yıpratılmaması adına ya kendinizi psiko-sosyal check-up tan geçirin veyahut bulunduğunuz makamın ağırlığına uygun bir şekilde istifa ediniz."


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı