Mağaralar Turistlerin ilgisini görüyor
Ekonomi 2.06.2015 16:31:16 0

Mağaralar Turistlerin ilgisini görüyor

Kahramanmaraş'ın mağaraları turistlerin özellikle ilgisini çekiyor. Turistler, sırf mağaralar için Kahramanmaraş'ı ziyaret ettiklerini belirtiyorlar.

Döngel Mağaraları'nı ziyaret eden turistlerden Ali Tatar mağara turizmi ile ilgili, "İllerin ne kadar geçmişe dayandığına dair en etkili bilgiyi mağaralardan alıyoruz. Kahramanmaraş'ta gördüğümüz mağaralar binlerce yıl önce buraların yerleşim yeri olduğunu gösteriyor. Binlerce yıllık yerleşim yerlerini yerinde görüyor olmak bizi çok heyecanlandırıyor." Dedi.

Turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Kahramanmaraş Mağaraları şunlar;

DÖNGEL MAĞARASI,

Kahramanmaraş " Kayseri karayolu üzerindedir. Şehir merkezine uzaklığı 45 kilometredir. Mağaralar prehistorik devirde iskan edilmiştir. 1956 " 1960 yıllarında prehistorik araştırmalara sahne olmuştur.

İçerisinden Döngel Çayı olarak adlandırılan sular büyük bir çağlayan halinde dereye akmaktadır. Yanında ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü İzcilik Kampı bulunmaktadır.

GÜMÜŞKAYA MAĞARASI,

Zeytin Süleymanlı'dan geçip Afşin'e giden yolun karnıyarık mesire yerinden geçerek Ericek Kasabası'ndan geçen tarihi İpek Yolu'nun hemen yanında bulunmaktadır.

Gümüşkaya Marağası yer yer breşik özellikler gösteren Paleosen yaşlı kireç taşları içinde gelişmiştir. 20-30 metre uzunluğunda koridor boyunca sağlı sollu tabandan dikitler tavandan da sarkıtlar oluşmuştur.

Yer tabanının mermer olduğu bembeyaz bir görüntü bulunmaktadır. Ayrıca mağaranın içerisinde bir krater gölü olup içerisindeki suyun berrak ve temiz olmasından suyun içilebilirliği anlaşılmaktadır.

SAVRUK MAĞARASI,

Savruk, Savran, Sarıkız diye tanımlanan mağaramız, Süleymanlı Ilıca Kasabası, Beşen Eleman Mezrası, Karamanlı Köyü ve Hacınınoğlu Köyü yerleşim yerlerinin arasında bulunan tarihi izler taşıyan bir doğa harikası arasına gizlenmiş ön kısmında bir şekale ve piknik alanı sayılacak tepe tarafında daha geniş bir ovayla süslenmiş turizme pek etkili sunulamamış bir mağaradır.

Ulaşım bakımından sağlık turizmine bölgesel olarak modern dünyaya ayak uydurmuş, Ilıca beldemizden araçla 20 dakikada mağaraya ulaşılabilmektedir. Mağaranın iç kısmı Damlataşı Mağarası'nı andıran sarkıt ve kitlerle bezenmiştir. Ayrıca mağaranın ön kısmında 20-30 metre altında Ceyhan nehri konum olarak tabiat harikası olarak akmaktadır.

BULUT DELİĞİ MAĞARASI,

Pazarcık ilçesinin güneybatısında bulunan mağara yer yer breşik özellikler gösteren Paleosen yaşlı kire ç taşları içinde gelişmiştir. Toplam uzunluğu 114 metre olan ana galeri 80 metre gelişimini tamamlamış fosil bir mağaradır. Pazarcık ilçesine yakınlığı, ulaşımın kolay oluşu ve doğal çevrenin güzelliği içerisinde zengin damlataşları, sarkıt, dikit, sütun ve duvar damlataşları ile kaplı olması nedeniyle turizm amaçlı kullanıma uygundur. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı