KMTSO Girişimci Adaylarını Eğitiyor
Ekonomi 12.03.2018 22:46:19 0

KMTSO Girişimci Adaylarını Eğitiyor

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), şehrin ekonomik performansını sürdürülebilir kılmak ve girişimcilik kabiliyetini güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.


KMTSO Eğitim Salonunda gerçekleştirilen program kapsamında dört gün boyunca, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'na yönelik girişimcilik eğitimi yapıldı.


 


Programın amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak.


Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları içindüzenleniyor.


Program kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimci adayları, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği için müracaatta bulunabiliyor. Bu itibarla, KMTSO'nun girişimcilik eğitimleri yoğun ilgi görüyor.


Destek programı ile işletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2 bin lira destek sağlanırken, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24ay içinde satın alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18 bin lira olmak kaydıyla hibe veriliyor.


İşletme Giderleri Desteği kapsamında ise, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5 bin lira ve toplamda geri ödemesiz olarak 30 bin lira destek sağlanıyor.


Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri, bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile yüzde 50'ye kadar artırılabiliyor.


Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınan makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100 bin lira finansman sağlanıyor. Teminat giderleri ise KOSGEB Teminat Giderleri Desteği kapsamında %100 oranında destekleniyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı