KMTSO 56. Meclis Toplantısı Yapıldı
Ekonomi 28.03.2018 19:52:33 0

KMTSO 56. Meclis Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 56. Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kentin ekonomisi ve gelecek hedefleri konuşulurken, Mart ayı içerisinde yapılan çalışmalar ve 14 Nisan'da yapılacak organ seçimleri hakkında bilgiler verildi.


Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz başkanlığında yapılan KMTSO Mart ayı Olağan Meclis Toplantısında, son beş yıllık dönemin değerlendirmesi ile şehrin ekonomisi ile ilgili görüşler masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz, Türkiye'nin geçmişe göre çok önemli gelişme gösterdiğine dikkat çekerek yatırımcıların cesaretinin yüksek olması gerektiğinivurguladı. Öksüz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birkaç ay önce ekonomik olarak büyük tedirginlikler yaşıyorduk. Bugün Afrin operasyonu ile ülkemizin gücünü net olarak herkes gördü. Yatırımcılar olarak cesaretimizin kırılmaması gerekir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenleri ve Mehmetçiğimizi kutluyorum. Başarılı bir harekat yürütülüyor."


 


Beş yıllık dönemde görev yapan yönetim kurulu başkanlarına, yönetim kurulu ve meclis üyelerine, genel sekreterlere teşekkür eden Meclis Başkan HanifiÖksüz, 14 Nisan'da yapılacak Oda organ seçimlerinde, Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Meclis Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığına aday olduklarını söyleyerek seçimlerin Odaya ve Kahramanmaraş'a yakışır şekilde demokratik olarak gerçekleştirilmesinin en büyük arzusu olduğunu ifade etti. Öksüz, Meclis üyelerine, oda çalışmalarına ve kent ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.


 


"KAHRAMANMARAŞ'IN BAŞARISININ ALTINDA ÇOK BÜYÜK ÇABA VE EMEK VAR"


Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında sunum eşliğinde bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise, şehir ve iş dünyasının kalkınması için çalışarak, üreterek uzun ve oldukça yorucu bir dönemi nihayetlendirdiklerini, Kahramanmaraş'ın dürüst ve azimli, girişimcileri sayesinde Türkiye'nin endüstriyel altyapısının en güçlü olduğu kentlerden birisi haline geldiğini ve bu başarının altında çok büyük çaba ve emek bulunduğunu ifade ederek Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.


"ÖZEL SEKTÖRÜN EN GÜÇLÜ SESİ OLAN DEV BİR MESLEK KURULUŞUYUZ"


Zabun şöyle konuştu: "300 ihracatçı şirketiyle son 12 ayda 968 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Kahramanmaraş, önümüzdeki dönemde yep yeni pazarlara kavuşarak, Odamızın yeni proje ve çalışmalarıyla ihracatını katlayarak artıracaktır.Kahramanmaraş iş dünyasının en büyük temsilcisi Ticaret ve Sanayi Odası, şehrin ekonomik kalkınması ve rekabet gücü yüksek bir üretim yapısı ile dünya pazarlarında söz sahibi olması için tüm gücüyle çalışmış, bundan sonra da çalışmaya, özel sektörün önünü açmaya devam edecektir.Bugün, 10 bin üyesi, 169 meslek komitesi, 70 meclis ve 11 yönetim kurulu üyesi ile Kahramanmaraş'ın ekonomik ve sosyal gelişimi için çalışan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası, özel sektörün en güçlü sesi olan dev bir meslek kuruluşu haline gelmiştir. Bunda, hiç şüphesiz, komiteleriyle, meclisiyle, yönetimiyle hepimizin büyük emekleri vardır."


"TURİZM VE TANITIMDA KURUMSAL KAPASİTE KAZANDIRDIK"


Kahramanmaraş'ın tanıtımı ve ticaretinin artırılması açısından çok önemli görev üstlenen odamız, bu konuda da çok önemli çalışmalar gerçekleştirmiş, fuarlardan offshore yarışlarına, belgesel niteliğindeki film çalışmalarından tarihi mekanların turizme kazandırılmasına, yöresel ürünlerinin tanıtımından turizm komitelerine; birçok çalışmaya imza atmış, Kahramanmaraş'a bu alanda çok önemli bir tecrübe ve kurumsal kapasite kazandırmıştır.


 


"TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜKLERİ TEK DURAK OFİSİ OLDU'"


Oda bünyesine yeni hizmet birimleri oluşturulduğunu söyleyen Zabun, "Üye ilişkileri, Eximbank ofisi, 2 Nisan'da TOBB Başkanımız RifatHisarcıklıoğluile birlikte açılışını yapacağımız Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi gibi yeni hizmet birimlerimizle, üyelerimizin farklı noktalardan alacakları hizmetleri tek bir merkezde birleştirmiş olduk. YOİKK,Yatırım Ortamı İyileştirme Koordinasyon Kurulu çalışmaları neticesinde; Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemelerle, şirket kurulurken yaşanan bürokrasi, maliyetler ve prosedür minimum noktaya getirilmiştir.


"ŞİRKET KURULUŞLARI SADECE ODALARDA TAMAMLANACAK"


Şirket kuruluş işlemleri artık başka bir yere gitmeye gerek kalmadan, sadece odalarda faaliyet gösteren ve ‘tek durak ofis' olarak tasarlanan ticaret sicil müdürlüklerinde yapılacak.


Ticaret hayatına yeni girecek müteşebbislerin önündeki engelleri kaldırarak yüksek maliyetler ve gereksiz prosedürlerle girişimcilerimizin enerjisinin yok olmasının önüne geçmiş olduk. Hükümetimiz, yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında güçlü bir irade ortaya koydu. Sekiz prosedürden oluşan şirket kuruluş süreci tek prosedüre indirilmiş oldu. Yapılan düzenleme ile şirket kurmak isteyen kişi Mersis'e girecek ve odaya gelecek. Böylece; tek tık, tek durak ile şirket kurulmuş, tüzel kişilik kazanmış, vergi ve sosyal güvenlik kaydı yapılmış, ticari defterleri tasdik edilmiş, oda kaydı tamamlanmış olarak odadan ayrılmış olacak."


 


"KOBİ DESTEKLERİ VE DIŞ TİCARET EN ÇOK TALEP GÖREN EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ"


Oda olarak eğitim faaliyetlerini önemsediklerini belirten Zabun, "üyelerimizin ve şirketlerimizde çalışan mesai arkadaşlarımızın bilgi alma kapasitelerini güçlendirmek, güncel konularla ilgili sunumları almalarını sağlamak üzere düzenlediğimiz eğitim programlarımız yoğun bir ilgi ile devam ediyor. Burada özellikle KOBİ destekleri ve dış ticaret konuları en çok talep gören eğitim faaliyetleri olarak öne çıkıyor.


"ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNİGÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"


Sektörel çalışmalarımız kapsamında, yeni ve yenilikçi sektör ve yatırımlara yönelik çalışmalarımız, ihtisas organize sanayi bölgeleri, ıslah organize sanayi bölgeleri, "Maraş dondurması"nın tescili, ticaret ve kongre merkezi, sektörel buluşmalar, yurtdışı çalışma ve fuar organizasyonlarımızı sürdürüyoruz.Bu çalışmalarımızla şehrimizin marka değerini, üretim ve ihracat kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyoruz."


 


"18 MART'TA ÇANAKKALE'DE, 12 ŞUBAT'TA MARAŞ'TA DÜŞMANA GEÇİT VERMEYEN MİLLETİMİZ, 15 TEMMUZ'DA DA AYNI MİLLİ RUH İLE HAİNLERE GEÇİT VERMEMİŞTİR"


15 Temmuz'da Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en önemli saldırılarından birisine uğradığını ifade eden Zabun şöyle konuştu: "İstiklalini korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen; 18 Mart'ta Çanakkale'de, 12 Şubat'ta Maraş'ta düşmana geçit vermeyen milletimiz, 15 Temmuz'da da aynı milli ruh ile hainlere geçit vermemiştir.Şimdi Afrin'deyine destanlar yazan milletimiz ve Mehmetçik, vatan savunmasında aynı milli duygularla, ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesini sürdürmektedir. Biz de, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak; her zaman milletimizin ve demokratik kuruluşlarımızın yanında yer almış bir kurum olarak; ülkemize yapılan saldırıları unutmadan, ekonomik, demokratik ve askeri olarak Türkiye'nin ideallerine katkı sağlamaya, hep birlikte Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.


"14 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ SEÇİM YAPIYORUZ"


İş dünyamızı temsil eden kurum ve kuruluşlar ile işbirliği kapasitesini artırarak şehrimizin gelişimine; sanayicimizin, tüccarımızın, esnafımızın sorunlarını konuşmaya, işbirliği ve koordinasyonu artırarak birlikte yapılabilecek projeleri değerlendirmeye devam edeceğiz. Kurumsal yapımızı, hizmetlerimizi, projelerimizi güçlendirerek geleceğe sağlam adımlarla koşmayı sürdüreceğiz.Seçimlerimiz ile ilgili resmi takvim devam ediyor. Gerekli duyurularımızı yaptık. 14 Nisan 2018 Cumartesi günü burada demokrasinin en güzel örneklerinden birisini sergilemek suretiyle seçimleri tamamlamayı arzu ediyoruz. Umuyorum ki, Odamız daha da güçlenecek, şehrimize daha etkin hizmet sunmak adına yeni bir vizyonla yoluna devam edecektir."



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı