Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı Açıldı
Gündem 16.05.2016 10:39:42 0

Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açıldı. Kahramanmaraş Kuyumcular Odası girişimleriyle açılan ve üç gün açık olacak fuarın açılışında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz ise ilde k

Kentin kuyumculuk sektörüyle Türkiye ekonomisine önemli katkısının olduğunu vurgulayan Öz, ''Türkiye`de kuyumculuk sektörünün ikinci sırasında yer alan Kahramanmaraş, 500 civarında kuyumcu atölyesi, 120 civarında sarrafı olmak üzere odaya kayıtlı 620 esnaf ve sanatkarı bulunmaktadır'' diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,kuyumculuk sektörünün Kahramanmaraş'ta belli bir yeri olduğuna işaret ederek: " Türkiye genelinde ziynet eşyası olarak kullanılan altının yaklaşık %25'inin, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'daki kuyumcu tezgâhlarını süsleyen ürünlerin %70'nin işlendiği, geçmişi Osmanlı'dan önceki Dulkadiroğlu Beyliği zamanına kadar dayanan, Ahilik geleneğinin hala devam ettiği Kahramanmaraş'ımız da düzenlenen Altın ve Mücevher Fuarı bir başka anlam taşıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Maraş Burma Bileziğini tescillettik.

Yaptığımız yatırımları, aynı zamanda şehrimizin cazibesini artıracak unsurlar olarak planlıyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. UNESCO Dünya Edebiyat Kenti, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Evi, Anadolu'nun en büyük Kitap ve Kültür Fuarı gibi projelerimizle Kahramanmaraş'ımızı eğitim, turizm, kültür ve sanat alanlarında bir cazibe merkezi haline getirerek tüm dünyadan misafirler ağırlamaya hazır hale getiriyoruz.

Kuyumcu ustalarımızın el becerisiyle büyük sanatsal eserlerin ortaya çıkması için Büyükşehir Belediyesi olarak gayret ediyoruz. Kahramanmaraş`ta Türkiye`nin en büyüğü yapılacak Kuyumcu Kent Projesinin onaylandı ve 7 Haziran`da ihalesi yapılacak.Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini gezen protokol, stantları gezerek firmalara başarı diledi. Türkiye genelinden 130 firmanın ürünlerini sergilediği fuar 3 gün boyunca sektör temsilcilerinin ziyaretine açık olacak.

Fuarın açılışına Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kmesob Başkanı Ahmet Kuybu, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yurt genelindeki 130 işletmelerin yetkilileri katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı