İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesi Açıldı
Gündem 5.07.2013 19:22:38 0

İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesi Açıldı

İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş şubesinin açılışı birçok seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlim yayma cemiyeti şubesinin açılışına, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KSÜ Rektörü Fatih Karaaslan, AK Parti İl Başkanı M. Fatih Erkoç,  İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve birçok davetli katıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, 1951 yılında kurulan cemiyetin, gençlerin gelişmesine ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmesine önem verdiğini belirterek kurulduğu günden beri bu yönde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Tülün, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. ve Türk'lerin Anadolu'ya gelişlerinin 1000. yılı olan 2071 tarihlerinde bu çoşkulu günleri kutlayacak nesillere hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kahramanmaraş'ta açacakları yurtların çalışmalarına başladıklarını ifade eden Tülün, kardeş kuruluşlarıyla beraber hizmetlerine devam edeceklerini aktardı.

BİZİM BİR TEK DERDİMİZ VAR, GENÇLİĞİMİZE SAHİP ÇIKABİLMEK

Kahramanmaraş'a açılan şubeyle birlikte yeni adımların atılacağını söyleyen İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün şöyle konuştu: "Türkiye genelinde 120 şubeye ulaşmış olan İlim Yayma Cemiyeti 82 yurduyla hizmet vermeye çalışan, öğrencilerimize, gençliğimize sahip çıkmaya çalışan 1951 yılında kurulmuş olan cemiyetimiz 63. yılını geride bırakırken bundan sonra da Maraş'ta yeni adımlar atacak. Bizim bir tek derdimiz var, gençliğimize sahip çıkabilmek, Allah'ını, Peygamber'ini bilen, Kitabına bağlı, Bayrağını seven, devletine, milletine sevdalı gençleri hazırlamak, yetiştirmekten başka hiçbir düşüncemiz yok. 13 bin 500 öğrencimize şu anda iaşeleri ve ibateleriyle kalacak yer teminiyle onları eğitimlerinde yardımcı olmakla ilgili yaptığımız çalışmaları ülke genelinde yaymaya çalışıyoruz. 

DOĞMAMIŞ ÇOCUKLARIMIZA DA HİZMET ETMENİN GAYRETİ İÇİNDEYİZ

Kahramanmaraş'ta öğrenci yurdu açma çalışmalarına başladıklarını belirten Tülün şu şekilde konuştu: "Şu anda 82 yurdumuza bir o kadar daha katmanın gayreti içerisindeyiz. Maraş'ta da en kısa zamanda yerini belirleyeceğimiz bir yurdumuzun İnşallah temelini atarız. Maraş'ta da bundan sonra ilim yayma cemiyetinin kız ve erkek öğrenci yurtları Türkev'le birlikte, Önder'le birlikte, İlim Yayma Vakfıy'la birlikte, Ensar'la birlikte bütün bu hizmetleri veren kardeş kuruluşlarımızla birlikte el ele kol kola yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza bizi biz yapan değerlerimizi aktarmak zorunda hissettiğimiz nesillere 2023 yılında 100. Yılını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti'nin İnsallah 2071'de bu topraklara gelişimizin 1000. yılını kutlayacağımız günlerde o kutlamaları yapacak, bu heyecanı yaşayacak doğmamış çocuklarımıza da hizmet etmenin gayreti içindeyiz.

BAYRAĞI YÜKSEKELERE TAŞIMAK İÇİN HEP BİRLİTE OLACAĞIZ

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün şubenin açılışında destek veren herkese teşekkür ederek şunları dile getirdi." Bu düşüncelerle İlim Yayma Cemiyeti burada kuruldu, yaklaşık 1 yıldır istişare halindeyiz arkadaşlarımızla, nasip bu güne imiş bu günlerde işi tamamlamış olduk. Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze, AK Parti İl Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize gösterdikleri yakınlıktan dolayı, verdikleri destekten, moralden dolayı. "

Tülün: "Sevgili Rektörümüz teşrif ettiler bu gün buraya kadar geldiler, İnşallah bundan sonra öğrencilerimize daha fazla hizmet götürerek biz de ona yardımcı olmaya çalışacağız. Ve bir dev olan Kahramanmaraş'ı, bir devdir yükü ağırdır diyen Kahramanmaraşlı gibi İnşallah daha da bayrağı yüksekelere taşımak için hep birlite olacağız." diyerek sözlerini bitirdi. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 16.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı