Hayata Tutunmak İçin
Gündem 5.02.2016 10:54:37 0

Hayata Tutunmak İçin

Afşinder, "Hayata Tutunmak İçin” sloganıyla dernek merkezinde temel ilk yardım eğitimi semineri düzenledi. MARSAR Marmara Arama ve Kurtarma Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen temel ilk yardım seminerini, MARSAR ve 112 acil eğitmeni Satı Gökaslan verdi

   Programın açılış konuşmasında, Dernek Başkanı Ahmet Ardıç,bugün çok önemli bir konu için burada bulunmaktayız. Eğer ecel gelmedi ise,hepimizin her an ihtiyaç duyduğumuzda, o birkaç dakika içerisinde gerekli doğru müdahaleyi yapabilir isek kendimize, bir yakınımıza veya tanımadığımız bir yaralıya, onun hayatta kalabilmesine vesile oluruz. Bu yüzden seminer sloganımız hayata tutunabilmek için oldu.  Bu hadisenin vukuundaki başarılı doğru müdahale halindeki manevi hazzı tarif etmek mümkün değildir. Bu günde bu konuyu yine işin ehli olan Marsar ve 112 acil eğitmeni Satı hanımdan dinleyeceğiz. Bu hayırlı hizmetleri kendilerine vazife edinen Marsar  Başkanı Sayın Ahmet Süleyman Demiroğlu ve Yönetim Kuruluna ve Eğitmenimiz Sayın Satı Gökaslan hanımefendiye bizi kırmayıp davetimize icabet ettikleri için Yönetim Kurulum adına teşekkür ederim dedi.

Sonra kürsüye gelen Marsar Başkanı Ahmet Süleyman Demiroğluise, gerek afet gerekse kaza anında ilk yardım kişinin hayatta kalabilmesi için çok önemli. Çünkü afet yada kazadan sağ kurtulan bir kişi eğer yanlış müdahale edilirse yine hayati bir risk taşıyor. Bizler böyle duyarlı sivil toplum kuruluşlarını görünce mutlu oluyoruz. Konunun ehemmiyetini kendisi anladığıgibi üyelerinin bilgilenmesini de önemsediğinizden dolayı, başta Afşinder Başkanı ile Yönetim Kurulunu ve siz kıymetli katılımcıları kutluyorum, dedi.

İlk yardım eğitmeni Satı Gökaslan ise önce yanlış müdahale şekillerini gösteren bir video gösterisi ile programına başladı. Kaza, yanma,boğulma, uzuv kaybı, yabancı cisim batması, çocuklarda yaşanan kazalar gibi birçok konuda uygulamalı olarak doğru müdahale şekillerini, dikkat edilmesi gereken hayati önemdeki kuralları anlattı. En çok yanlış bilinenin ise kazaya da olayla ilgili 112 hattını aramaktaki yanlışlığın olduğunu söyledi. Böyle bir durumla karşılaşıldığında olayı, yaralının durumunu, adres ve yer tarifini,şu anki durumun ne olduğunu, kanama yada uzuv kaybını, sıkışma veya boğulma durumunun iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptı. Hepsinden önemlisi hayatiöneme sahip olan bu 112 acil hattını boş yere meşgul etmeyip, ambulansların siren sesini duyduğumuzda ivedilikle onlara yol verelim, bir gün içerisinde biz yada bir yakınımız olabilir, dedi.

Program sonunda, Hayata Tutunmak İçin adlı seminere katkılarından dolayı Eğitmen Sayın Satı Gökaslan'a  Dernek Başkanı Ahmet Ardıç günün anısın aplaket takdim ederken, MARSAR Başkanı Ahmet Süleyman Demiroğlu ise böyle anlamlı bir toplantı ve eğitim semineri tertip ettiği için Dernek Başkanı Ahmet Ardıç' a,  AFŞİNDER adına düzenlenmiş "İlk Yardım Eğitimi Katılım Sertifikası" takdim etti.(HABER MERKEZİ)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.7° / 10.6°

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı