Hayata Sporla Hazırlandılar
Spor 20.05.2016 08:42:54 0

Hayata Sporla Hazırlandılar

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 1920 Maraşspor Kulübü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından okullarda ortak yürütülen ‘Hayata Sporla Hazırlan' projesinin final programı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında Kahramanmaraş merkezde liselerdeki gençleri spor ve sportif faaliyetler ile sigara, alkol ve her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak gençleri 2023 hedeflerine uygun, milli ve manevi değerlerine bağlı, sağlıklı ve etkin insanlar yetiştirilmesi planlanan ‘Hayata Sporla Hazırlan' projesinin final müsabakaları kapsamında Vali Saim Çotur Stadı'nda Liseler arası Halter, Koşu, Disk atma, İsveç Bayrak yarışı, Uzan atlama ve Cirit atma gibi mini olimpiyat yarışmaları yapıldı.

SPOR KENTİ OLMA YOLUNDA

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile başladı.

İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakçı, Kahramanmaraş'ın günden güne spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekerek: "Hedefimiz Kahramanmaraş'ta tesislerimizin, spor salonlarımızın, sahalarımızın, su tesislerimizin de çoğalmasıyla birlikte ilimizde 7'den 70'e hem sağlıklı spor yapan bireylere fırsatlar sunmak hem de spor adına çalışan gençlerimize bu büyük komplekslerde hizmet vermektir. Kurumsal işbirlikler içerisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle birlikte tüm il genelinde ortak protokol yapılarak teşkilatımızla birlikte yıl boyu il spor merkezlerini birlikte yürütmektir.  Gençlerimize çocuklarımıza birlikte sporun ve sporcunun gelişimi için belediyemizle birlikte çalışma içerisinde olmak bizi çok memnun ediyor. Kahramanmaraş bir spor kenti olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Protokol kapsamında ilimizde ki ilçelerimizde ki tüm gençlerimizi sporun içerisine çekebilmek ve yönlendirebilmek adına yapılan bir çalışma idi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2024 OLİMPİYATLARININ PROVASINI YAPIYORUZ

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve aynı zamanda 1920 Maraşspor Kulüp Başkanı Cemal Tanrıverdi, bugünkü yapılacak etkinlikle 2024 yılında yapılacak olan olimpiyatların bir provası olduğuna işaret ederek: "Gençleri spor ve sportif faaliyetler ile sigara, alkol ve her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak gençlerimizi 2023 hedeflerine uygun, milli ve manevi değerlerine bağlı, sağlıklı ve etkin olarak yetiştirmeye hedefleyen Hayata Sporla Hazırlan projemiz kapsamında birçok etkinlikler gerçekleştirdik.

6 okulda judo, eskrim, tenis, halter, ve birçok olimpiyat oyunlarını gençlerimize uygulamalı olarak tanıttık, Başarılı sporcular ile gençlerimizi bir araya getirdik, Olimpiyat oyunlarında yarışacak okullarımıza malzeme ve ekipman desteğinde bulunduk ve bugün 5  lisemizden  118  Öğrencinin  yarışacağı olimpiyat oyunlarını düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Biz aslında burada 2024 Olimpiyat Oyunlarının provasını yapıyoruz. Gençlerimizi şimdiden bu büyük organizasyona hazırlamak için ufuklarında pencereler açıyoruz. Olimpiyat ruhunu yaşatmak adına buradayız.

Umuyorum ki şu anda burada yarışan geleceğimizin teminatı olan siz gençlerin 2024 olimpiyat oyunlarında Milli takımımız içinde, yarışacak düzeyde sporcular olduğunuzu umut ediyor ve ay yıldızlı bayrağımız adına yarışacağınızı ümit ediyorum. 

Hedefimiz bireysel spor dallarında daha çok madalyayı Avrupa ve Dünya şampiyonalarında daha fazla nasıl kazanırız bunun adımlarını atıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak ve spora yönlendirmek adına birçok tesis inşa ettik, ediyoruz.

 21 şehrimizde yapılan Atletizm Sahasından bir tanesi de bugün içersinde bulunduğumuz Vali Saim  Çotur Atletizm Sahasıdır. 

Gençlik Olimpiyat oyunları sporun; barışa, mutluluğa ve kardeşliğe yapılan bir davetidir. 

Olimpiyat oyunlarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum, Centilmenlik kazansın, kardeşlik kazansın en çok da Kahramanmaraş ve Türkiye kazansın diyor sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.8° / 10°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı