KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Gündem 12.01.2024 14:49:00 0

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu ve yönetimi, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir araya gelerek, oda olarak yapılan çalışma ve projeleri anlattı.

Oda olarak depremden sonra önemli inisiyatifler aldıklarını ve ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Buluntu, bundan sonraki süreçte de inisiyatif almaya devam edeceklerini söyledi. İhracat rakamlarından OSB’lere, TUSAŞ yatırımından Küçük Sanayi Sitesi’nde yapılan çalışmalara dek birçok konudan bahseden Başkan Buluntu, sunum sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
 

KAHRAMANMARAŞ İHRACATI 
Başkan Buluntu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Deprem bölgesinde 2023-2024 yılı ihracat rakamları belli oldu ve yaklaşık Kahramanmaraş’ta yüzde 30 oranında ihracat rakamlarımızda bir düşüş var ve genele de baktığımızda 11 ilde ihracatta düşüş yaşandı. Kahramanmaraş’ın ihracatı da 1 milyar 20 milyon civarında da bir ihracat gerçekleştirmiş olduk. Bizim 2022 ihracat rakamlarımız 1 buçuk milyar dolara yakın bir ihracat gerçekleştirmiştik. 6 Şubat tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığımızın ve hükümetimizin deprem bölgelerindeki yatırımlarla alakalı bir tasarrufları olmuştu. Kahramanmaraş’a da TUSAŞ bize düştü ve Mart ayından itibaren yaptığımız çalışmalar neticesinde Türkoğlu OSB’de TUSAŞ’ın faaliyetlerini başlatmış olduk.
 

“SAVUNMA SANAYİİNDE KÜMELENME OLUŞTURDUK” 
Savunma sanayi noktasında kir kümelenme oluşturduk. Şehrimiz hem tekstilde hem de çelik mutfak eşyaları noktasında ileri noktadaydı. Bu sektörlerin dışında da Kahramanmaraş, savunma sanayinde çok ilgi duyulan ve hazırlık yaptığı bir il oldu. KMTSO deprem sonrası ilimizde önemli inisiyatifler aldı ve çok ciddi çalışmalar yaptı, halen de yapmaya devam ediyor. Küçük sanayi sitesinde de yerinde dönüşüm çalışmaları başladı. Burada 2 bin 500 iş yeri bulundan küçük sanayi sitesinde bin 200 iş yeri ağır hasarlı ve yıkık durumdaydı ama şu an Sanayi Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz ortak çalışmalarla yerinde dönüşüm hamlesi ile başlamış oldu.
 

“ERKENEZ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 12. OSB’Sİ OLDU” 
Organize Sanayi Bölgesi 3 bölgeden oluşuyordu. Erkenez, Türkoğlu ve Aksu Organize Sanayi Bölgesi. Biz bunu Erkenez Organize Sanayi Bölgesi olarak tek çatı altında topladık ve Türkiye'nin 12’nci büyük organize sanayi bölgesi oldu. Yaklaşık 706 firmamızın bulunduğu ve ciddi de büyüklüğe sahip bir organize sanayi bölgemiz var. Bunun tek çatı altında toplanmasının en büyük nedenlerinden biri, burada yapılacak olan arıtma tesisinin daha kontrollü ve tek elden yürütülmesiydi. Şu an Erkenez Organize Sanayi Bölgemizde, arıtma tesisinin nereye yapılacağına ilişkin çalışmalar devam ediyor, projelendirme safhasına geçildi.”
 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 16.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı