Abdulhamidhan Camii Sevgisi
Gündem 20.07.2020 14:15:02 0

Abdulhamidhan Camii Sevgisi

Bilmem farkında mısınız, sessiz sedasız hayatımıza giren, daha birçok K.Maraşlı'nın bile ziyaret etmediğini bildiğim, yalnızca sorduğunuzda "ha şu tepenin başındaki büyük cami mi” diye tarif ettikleri ABDULHAMİDHAN CAMİİ K.Maraş'ın tanıtımında önemli bir

Ulu Camii de dahil, en büyük cemaatle Cuma, bayram ve mübarek gecelerde namaz Abdulhamidhan Camii'nde kılınıyor. Devlet büyüklerimizden camimizi ziyaret etmeyen kalmadı. Tanınmış işadamları ve sanayiciler, eski bakanlar da zaman zaman ziyaret ediyorlar. İşte onlardan biri Nazif ZORLU K.Maraş'ı ziyaretinde Abdulhamidhan'ı ziyaret etmiş ve hayran olmuştu. Hatta "Bir hediye de benden olsun" diyerek "Buranın rüzgar rejimini ölçtürün de, müsaitse buraya bir rüzgar gülü (rüzgardan elektrik üreten sistem) koyalım" demişti. Hemen Meteoroloji K.Maraş Müdürlüğü'ne müracaat ettik. İlginçtir, rüzgarı hiç eksik olmaz zannettiğimiz Abdulhamidhan tepesi senenin tümü değerlendirildiğinde rüzgarı az olan bir tepe imiş. Rahmetli Kurucu Üyemiz İnş.Yük.Müh. Aslan GENÇ Bey klima koymak gerekir mi diye sorduğumuzda "Buranın rüzgarı eksik olmaz" demişti. Rüzgarı olmadığını öğrenince bu defa güneş paneli olur mu acaba, diye düşünmeye başladık. Güney cephemizde bir seyir terası gibi inşa ettiğimiz, sundurmanın altında yaşlılarımız otursunlar, şehri Abdulhamidhan Camii'nden seyretsinler, sundurmanın üstüne de güneş paneli döşeyelim, caminin elektriğini biz üretelim istedik. Tam o sırada bir K.Maraş sevdalısı Sayın Şevket Yeşilördek karşımıza çıktı. "Enerji Bakanlığı'ndan alınması gereken izni ben alırım" dedi. Dediğini de yaptı. İki yıl gibi bir uğraştan sonra ruhsatımız alındı. Şevket Yeşilördek Bey'e şükran borçluyuz. Tam o sıralarda bir hac ziyaretinde tanışıp hac ibadetini birlikte eda ettiğimiz eski bakanlarımızdan Sayın Ali Talip ÖZDEMİR K.Maraş'ı ziyaret etti. Camimizi çok beğendi, etkilendi. Ve tabi mesleği icabı bizim güneş paneli projemize de alaka gösterdi. "Bu tesisi ben hediye edeyim camimize" dedi. Çok sevindik. Mevcut iznimizle güneş panelinin bir kısmını döşedik ama var olan yerimizin yarısı boş kaldı. Tam bu aşamada AKEDAŞ'ımız devreye girdi. Eksiklerimizi tamamlayıp iznimizi aldığımız takdirde kapasitemizi artırabileceğimizi söylediler. Eksiklerimizi giderdik, Sayın Ali Talip ÖZDEMİR'e bir daha müracaat ettik. Tamamlamayı kabul ettiler. K.Maraş'ta faaliyet gösteren Ekinox A.Ş. Murat AKSU Beyefendi'nin firması hayır sahibimizle anlaşarak tesisi tamamladı. İlginçtir, bizim ruhsatımızı büyük uğraşlarla iki yılda alabilen ve bizden hiçbir ücret talep etmeyen Sayın Şevket Yeşilördek kardeşim kendileri de güneş paneli işi yaptıkları halde tesisimizin yapımı sırasında bizim adımıza fahri kontrolörlük üslenerek bize yardımcı oldu. Bence bu tesisin en büyük ecir ve sevabını Sayın Ali Talip ÖZDEMİR Beyefendi ile Sayın Şevket Yeşilördek Beyefendi aldılar. Tabi bu arada bu 55 kwp hacimli tesisin yapımında Ekinox firmasının, Sayın Ali Talip ÖZDEMİR Beyefendi'nin, 12 Şubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK Bey'in, AKEDAŞ firmasının, TEDAŞ'ın gayretli ve Abdulhamidhan sevdalısı yöneticilerinin, bilhassa Mustafa KESENEK Bey'in ilgi ve alakalarını unutamayız.

            Hasılı şimdi kurulumu gerçekleştirilen ve devreye alınması için de yine ilgili kuruluşların alakalarını umduğumuz, Abdulhamidhan Camii güneş paneli tesisimiz elektriği üretecek ve camimiz ışıl ışıl misafirlerimize hizmet edecek inşallah. Cenab-ı Hak bu caminin sevgisini içimizden almasın. Eksiklerini tamamlamayı nasib etsin. Sevenlerini çoğaltsın.

            Allah camimizi kıyamete kadar yaşatabilmeyi cümlemize nasib buyursun.

Ömer Faruk ŞİRİKÇİ

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı