10 senedir yatalak olan yaşlı kadının yürüme sevinci
Gündem 19.06.2014 14:28:06 0

10 senedir yatalak olan yaşlı kadının yürüme sevinci

Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde 10 yıldır yatalak olan parkinson hastası 82 yaşındaki Zehra Gül, `evde bakım hizmetleri` sayesinde yeniden ayağa kalkıp yürümeye başladı.

Şehir merkezinde ve uzak mahallelerde hastaneye gidemeyen ya da imkanı olmayan hastalar için büyük kolaylıklar sağlayan evde bakım hizmeti, Elbistan'da güzel bir sonuç daha verdi.

10 yıldır parkinson hastalığı bulunan ve yine 10 yıldan bu yana yatalak durumdaki Zeliha Gül (82) 7 ay önce Elbistan Devlet Hastanesi Nöroloji Polikliniği`ne getirildi. Burada Nöroloji Uzmanı Dr. Faik İlik'in muayene ettiği yaşlı kadının, evde bakım hizmetlerinden yararlanması sağlandı.

7 aydan bu yana Küçükyapalak Mahallesi'nde evde bakım hizmeti alan ve sağlık hizmetleri verilen Zeliha Gül, bir hafta önce ayağa kalkmaya ve yürüteç yardımıyla yürümeye başladı.

Daha önce ayağa kalmak bir yana kişisel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını ifade eden Gül, "Daha önce Malatya ve Kahramanmaraş'ta hastanelere gittim ama bir sonuç alamadım. Sağ olsun köylere kadar giden Evde Bakım Hizmetleri çalışanları eve gelmeye ve tedavime yardım etmeye başladı. 10 yıl kadar önce bu hastalıktan dolayı çok yorulmuştum. Tedavi olmaya, hastaneye gitmeye gücüm yoktu. Yataktan çıkamıyordum. Şimdi kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Ayağa kalkabiliyor ve ayaklık yardımıyla yürüyebiliyorum. Emek veren devlet hastanemize ve doktorum Faik İlik Bey başta olmak üzere Evde Bakım Merkezi çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Faik İlik ise, hastanın polikliniğe geldiğinde durumunun çok sıkıntılı olduğunu belirterek, ''İlaçlara cevap vermiyor ve devamlı olması gereken tedavisi yapılamıyordu. İlaçlarını yeniden düzenledik ve Evde Bakım Merkezi'ne konuyu ilettik. Ayağa kalkmasına bizler de seviniyoruz. Bizim için en güzel ödül, hastamızın sağlığına kavuşması'' diye konuştu.

Elbistan Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Kılaç ise, evde bakım sayesinde imkanı olmayan birçok hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Şehir merkezinde bir ekibin, uzak mahalleler için ikinci bir ekibin çalıştığını aktaran Kılaç, "Görevli personellerimiz gerek daha önce köy olan sonra mahalleye dönüşen bölgelerde ve gerekse şehir içerisinde ciddi gayretler sarf ediyor. Hastaneye gelemeyen ve tedaviye muhtaçlar için aralıksız çalışılıyor. Küçükyapalak Mahallesi'nde Zeliha teyzemiz sağlığına kavuşan hastalarımızdan yalnızca bir tanesi. Evde bakım ekiplerimize ve hastanede gayret eden çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür güzel sonuçlar bizleri daha fazla çalışmaya sevk ediyor" ifadesini kullandı.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı