Temizkan; Yaşlılar Bizimle Gülecek
Siyasi 22.03.2014 09:28:17 0

Temizkan; Yaşlılar Bizimle Gülecek

MHP Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Yaşlılarımız için muhteşem bir projemiz var. Bu proje ile yaşlılarımız bizimle yaşama yeniden tututanacaklar”dedi.

Yaşlılar haftası nedeniyle bir açıklama yapan ve yaşlı vatandaşlara yönelik hazırladığı projeyi tanıtan MHP Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, "Yaşlılarımız için ikinci bahar diyebileceğimiz. Yeni Yaşam Evleri projesi ile yaşlılarımız için düşündüğümüz projemiz inşallah yetki alırsak hayata geçecek. Bu projemiz çok donanımlı ve kapsamlı bir projedir. Dinen ve kültürümüz gereği yaşlılarımız toplumumuzda her zaman baş tacı edilir. Buna rağmen hala büyük sıkıntılar çeken sahipsiz kalan sayısız vatandaşımız var. Biz evi ve imkanı olmayan yaşlılarımız için "Yaşlılar Yaşam Evi" kuracağız. Burası Huzurevi formatında ama daha sosyal ve daha kapsamlı bir hizmet verecek. Bu merkezde tamamen sahipsiz olan vatandaşlarımız barınacaklar. Sağlık, bakım ve eğitim çalışmaları yürüteceğiz. Bu da yaşlı vatandaşlarımız için kuracağımız ekip hem vatandaşlarımızın sağlığı ile ilgilenecekler hem de sosyal yaşamlarını zenginleştirmek için çalışacaklar. Bu merkezde yaşayan vatandaşlarımız servis araçları marifeti ile belirli zamanlarda şehirde gezdirilecekler ve sosyal yaşamın içinde olacaklar. Ayrıca yine yaşlı vatandaşlarımız için bir projemiz de evi olan veya kendi semtinde yaşamak isteyen vatandaşlarımız için hayata geçecek. Burada evi olanlara bu hizmetlerin tamamını evinde yapacağız. Yani düzenli olarak sağlık, bakım, temizlik ve yemek servisi gibi hizmetler sağlayacağız. Dileyen yaşlı vatandaşlarımız merkezde barınacaklar dileyenler de kendi yaşam ortamlarından koparılmadan kendi evlerinde hizmet bulacaklar. Ayrıca oluşturacağımız veri bankası ile büyük bir tarama yapacağımız ve bakıma muhtaç olan bütün yaşlılarımızı belirleyeceğiz. "Yaşlılar Yaşam Evi" ihtiyaç oranına göre semtlerimizde yapılacak. Bu müjdeyi vatandaşlarımıza iletmek istiyorum. Yaşlı vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Onların bakımı ve desteklenmesi de bizim için kutsal bir görevdir. Bu projemiz şuanda Avrupa'da da uygulanıyor. Artık Avrupa da ülkeler evde yaşam hizmetini benimsiyorlar. Biz formatı da uygulayacağız. Evi olan evinde hizmetlerin tümünden faydalanacak. Evi olmayan da yine "Yaşlılar Yaşam Evi" vasıtası ile hizmetlerimizin tümünden faydalanacak"dedi.

Avrupa'da, bakım evlerinin maliyetleri yüksek, fonksiyonelliği az olduğundan son yıllarda hızla evde bakım hizmetleri yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Örneğin Danimarka'da 1987'deki yasal düzenlemelerle kurumsal bakım hizmetler yerine kurumsal olmayan evde sosyal bakım hizmetleri ve yaşlılar için konutlar anlayışına geçilmiştir. Bunun bir neticesi olarak 1985'de Danimarka'nın bakıma muhtaçlar için kişi başına harcamaları ABD'nin harcamalarından iki kat fazla iken 1997'de kişi başına harcamalar hemen hemen ABD ile aynı düzeye indirilmiştir. Diğer taraftan 1982'de 75 yaş ve üstün de olanların %16'sı huzurevinde veya bakım yurdunda kalırken 1999'da bu oran %9'a düşürülmüştür.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı