“Şehircilik Kurultayı, Şehirlerimize Kimlik Kazandıracak”
Gündem 31.01.2014 11:24:08 0

“Şehircilik Kurultayı, Şehirlerimize Kimlik Kazandıracak”

6. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Mayıs Ayında Bişkek'te yapılacak.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu üyeleri, TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil'i makamında ziyaret ederek, bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı hakkında bilgi verdiler

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin yaptığı çalışmaların Türk Dünyası açısından son derece önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Türk-İslam şehirleri; Türk-İslam kültür ve uygarlığına, yaşayış ve inanışına ait maddî ve manevî değerlerin somutlaştırıldığı ve kurumsal hâle getirildiği eşsiz mekânlardır. Bu şehircilik anlayışların gündeme getirilmesi geleceğin şehirlerini kurarken bizlere yol gösterecektir. Birliğimizin uzun yıllarda bu yönde yaptığı çalışmalar takdire şayandır. Ayrıca bu çalışmalar Türk Dünyası arasındaki kültürel, ekonomik ve siyasi çalışmaları pekiştirmektedir"  diye konuştu.

Mühendislik ve Mimarlık meslek camiasının gösterdiği birlik beraberlik ve dayanışmanın diğer alanlarda da kendisini hissettirmesi gerekliliği üzerinde duran TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Türk Dünyasının birlikteliği aynı zamanda dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Bu coğrafyada huzuru da beraberinde getirecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türk Dünyası Mühendisler ve mimarlar Birliği Genel Koordinatörü Dr. İlyas Ekinci, "İki yılda bir düzenli olarak yapılmakta olan, Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultaylarının altıncısı bu yıl Mayıs ayında Bişkek'te Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in himayelerinde yapılacaktır" dedi. Demirci konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Kurultay; Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı ana organizasyonunda, Türkiye ve Kırgızistan Cumhuriyeti Hükümetlerinin desteklerinde ve Bişkek Büyükşehir Belediyesi başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Kurultayın bilim heyeti ise; Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği, Kafkasya Üniversiteler Birliği, Türk Üniversiteler Birliği, Kırgızistan Eğitim Kurumları, eş başkanlıklarında ve başta Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi olmak üzere Türk Dünyası ve Akraba Topluluklarından çok sayıda üniversitenin akademisyenlerinden oluşturulacaktır.

2012 Astana Kurultayı Sonuç Bildirgesi hükümleri doğrultusunda, organizasyonumuzun İpekyolu üzerinde muasır medeniyetler kurmuş Türk Milletinin sahip olduğu mimarlık ve şehircilik değerlerinin ortak bir üslup oluşturarak standartlaştırılmasına yönelik anlamlı hedefleri vardır. Bu hedefe ulaşmak için bugüne kadar yapılan çalışmaların sonuçları Bişkek'te T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere; Bağımsız Türk Cumhuriyetlerinin ve kurultay katılımcı ülkelerin mühendislik mimarlık ve şehircilik otoritelerinin Konsey toplantılarıyla karar altına alınacaktır. Kurultay bu yönüyle de Dilde Fikirde İşte Birlik anlayışını Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Standartlarıyla pekiştirecek ve bu itibarla Türk Dünyası Kimlikli ve kişilikli şehirlere kavuşacaktır." (Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı