Kobit Bilişimden Elektronik Fatura Modülü
Ekonomi 13.11.2013 16:59:36 0

Kobit Bilişimden Elektronik Fatura Modülü

Kobit bilişim kurucusu Şeref Koca'nın yapmış olduğu elektronik fatura konulu toplantıda Kahramanmaraşlı ve bölgedeki iş adamlarına elektronik faturaya geçiş süreciyle ilgili bilgi verdi.

İlgili kanunda yapılan düzenleme ile e-fatura sistemine geçildiğini ifade Şeref Koca konu hakkında şunları dile getirdi: " Yeni düzenlenen kanun gereği e-Fatura olarak adlandırılan yeni sisteme geçmiş bulunmaktayız bu sisteme tüm mükellefler dâhil olmayacak bunun için bazı kriterler istenmektedir. Bu kriterlerin en önemlisi cirosu 10 milyon olan ve aktifi 100 milyon ve üzeri olan firmalar için geçerlidir. Fakat ciro kaydı aranmaksızın elektronik faturaya geçmesi mevzuat gereği zorunlu olan sektörlerde mevcuttur."

Bir yıllık yoğun bir çalışma sonucunda elektronik fatura modülü çalışmalarının tamamlandığını aktaran Koca şu şekilde konuştu: "Kobit bilişim birçok alanda dinamik yazılım çözümleri geliştirmekte olması elektronik fatura konusunda müşterilerimizin ihtiyaçlarını gidermeyi hedeflemiş ve mühendislerimiz ile bir yıllık yoğun uğraşlar neticesinde iş dünyasının gündemini meşgul eden zaman ve maliyetleri konularında ise düşündüren, elektronik fatura için Windows ve msdos tabanlı muhasebe programlarına da entegre çalışan elektronik fatura modülü çalışmaları başarıyla tamamlanmıştır."

Gelişirilen sistemin ekonomik ve zaman anlamında büyük olanaklar sağladığını belirten Koca şöyle konuştu: "Kahramanmaraş ve bölge illerde istenilen kriterlere sahip olan firmalara sektörel bazda aylardır toplantılar düzenlemekteyiz. elektronik fatura hakkında mükelleflerin endişelerini giderecek çözümler sunuyoruz. Geliştirmiş olduğumuz elektronik fatura modülü sayesinde hem ekonomik hem de 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde elektronik faturayı kullanıma hazır hale getirerek çözüme kavuşturuyoruz. Kahramanmaraş'tan yurt genelindeki tüm yatırımcılarımızın ilgili yetkililerin bu toplantılara katılmalarında yarar görüyorum çünkü elektronik faturanın özellikle kayıt dışı ekonominin azaltılması ve uluslararası ekonomik entegrasyonun hızlanması bakımından e-faturanın büyük etkileri olacaktır."

Şeref Koca: "Zorunluluk kapsamındaki işletmelerin de sisteme geçiş sürecinde maliyetlerinin yüksekliği ve takvim sıkışıklığı mevzuat içeriği gibi işleyişi ile ilgili ciddi kaygıları var.  Fakat Kobit Bilişim olarak biz kaygıları çözüme ulaştırıyor ve danışmanlık hizmetinizi de sağlıyoruz. Bu kaygıların giderildiği bir geçiş süreci ile e-fatura uygulaması Türkiye'deki birçok ekonomik ve mali parametreyi olumlu etkileyecektir." diyerek sözlerini bitirdi. 

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı