1907 ÜNİFEB
Gündem 29.05.2013 19:12:08 0

1907 ÜNİFEB'liler hem sevindi hem sevindirdi

1907 ÜNİFEB Kahramanmaraş KSÜ Yönetim Kurulu üyeleri kendi çabalarıyla buldukları yardımlarla Tekir Kasabası Kısık İlkokulunun tespit ettikleri bütün ihtiyaçlarını karşıladı.

Daha önce köy okuluna kütüphane açma kampanyası çerçevesinde başlattıkları çalışmada Kısık İlkokulunun donanım ve fiziki eksikliklerini tespit eden 1907 ÜNİFEB üyeleri yardım çerçevesini genişleterek okulun görülen bütün eksikliklerini tamamlamak için yardım çalışmalarını genişletti. Bu noktada okulun, kütüphane, bilgisayar, spor alanı, tuvalet, boya ve bahçe düzenleme sorunlarına yönelik başlattıkları çalışmaları tamamlayan öğrenciler okulun son görüntüsü karşısında sevinçlerini gizleyemedi.

Bir okulu ellerindeki imkânlar kapsamında daha güzel bir görüntüye kavuşturan öğrencilerin çalışması herkese örnek olacak bir organizasyon haline geldi. Daha önceki haliyle ilkel zamanların eğitim kurumu görüntüsü veren İlkokul, yapılan bakım, tamir çalışmaları sonrasında daha güzel hale getirildi.

1907 ÜNİFEB Üniversite sorumlusu Yasin Sabah yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "1907 ÜNİFEB Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yönetim Kurulu olarak Kahramanmaraş`ın Tekir Kasabasına bağlı Kısık Köyünde bulunan Kısık İlkokuluna yönelik başlattığımız kütüphane oluşturma, okulun tamiratı ve eksiklerini giderme amaçlı organizasyonumuz 26 Mayıs 2013 tarihinde son bulmuş ve açılışı gerçekleştirilmiştir."

Okuldaki yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sabah şunları aktardı: "Çalışmamız doğrultusunda okula yapılanlar; Okulun yıpranan iç ve dış boyaları yenilenip iç boyanın çocuklar üzerindeki psikolojik etkisi göz önünde tutularak boyanmakla birlikte dış cephe sarı ve lacivert renklere boyandı. Çocukların beden eğitimi dersini daha verimli işlemeleri için okul bahçesine futbol, voleybol ve basketbol ekipmanları yerleştirildi. Bahçe zemini taşlı ve bozuk olduğu için zeminin 400 metrekarelik alanına parke taşı döşendi. Bahçe kenarından geçen pis su kanalı borusuyla  ıslah edilerek akan suyun bahçeye ulaşması engellendi. Okulda birleştirilmiş eğitim uygulanmasından dolayı aynı sınıfta ders gören iki sınıfın da eğitiminin verimli olması amacıyla sınıfa bir adet 82 ekran LCD TV yerleştirildi. Okula tüm köyün faydalanabileceği 1000'e yakın kitaptan ve 1 adet bilgisayardan oluşan kütüphane hazırlandı. Hazırlanan kütüphaneye, yakın zamanda kaybettiğimiz Eski Futbolcu  Fenerbahçe Kulüp Müdürü Serkan Acar`ın adı verildi. Açılış Serkan Acar` a ithafen 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`mızla gerçekleştirildi. 

Üniversite Sorumlusu Sayın Yasin Sabah: "Gerçekleştirmiş olduğumuz bu onurlu ve gurur verici çalışmaya gönül veren, sabırla, usanmadan yardım eden değerli 1907 ÜNİFEB,  organizasyon sorumlusu Y. Emre Korukluoğlu, tribün sorumlusu Cihat Arıkan, üyelik ve örgütlenme sorumlusu Sedef Almula Çağlar, Web sorumlusu Ahmet Kirişçi, Ürün Sorumlusu Orkun Çalışkan ve kampanyamızda bize yardım eden tüm kişi, kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum."diyerek sözlerini bitirdi. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

34.3° / 16.9°

Türkiye Kamu Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nden Basın Açıklaması

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”