Bu Cami yıllardır bakım bekliyor
Gündem 27.12.2012 18:32:43 0

Bu Cami yıllardır bakım bekliyor

Kahramanmaraş İsa Divanlı Mahallesi, Elmas sokakta bulunan Bey (Seyyid Mustafa Bey) Cami`nin bakımsızlıktan dolayı harap duruma geldiği öğrenildi.

Cami imamı Ali Tuzlusu iki yıl önce Vakıflar İl Müdürlüğü tarafından plan ve proje çalışmalarının yapıldığını ancak ödenek ayrılmadığı için çalışmaların başlatılmadığını dile getirdi. Yaklaşık 30 yıldır camiye hiç bakım yapılmadığını belirten Ali Tuzlusu, ilgisizliğin devam etmesi halinde caminin ibadete kapatılacak duruma geleceğinin altını çizdi. Tarihi bir eser ve kutsal bir mabed olarak değerlendirildiğinde caminin öneminin daha fazla olduğunu belirten cami imamı, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı sahip olduğumuz tarihi hazinelerimize sahip çıkamıyoruz şeklinde konuşarak ilgililerin bir an önce çalışmaları başlatmaları gerektiğine vurgu yaptı. Bürokratik işlemlere takılarak bakımı yapılmayan caminin acil olarak ilgi beklediğinin göz ardı edilmemesi gerektiği dile getirildi.


Caminin durumu hakkında bilgi veren Ali Tuzlusu şunları söyledi: `` Caminin tavanı saç olduğu için özellikle yağışların arttığı kış aylarında sürekli akıyor. Ben cami içinde çatının damlamasından dolayı bir çok yere kova ve bazı eşyalar koymak zorunda kaldım. Sadece çatısının akıyor olması tek sorun değil, aynı zamanda duvarlarında çatlaklar var, bazı yerlerde sıvalar dökülmüş durumda. İnsanlar ibadet etmek için buraya geliyor ve çatısı akan bir camide ıslanarak namaz kılmak zorunda kalıyorlar.``

Vakıflar İl Müdürlüğüne bir çok kere müracaat etmesine rağmen olumlu bir cevap alamadığını dile getiren Tuzlusu şu şekilde konuştu: `` Vakıflar İl Müdürlüğü Kahramanmaraş`ta olmadığı için bölge olarak Hatay`a bağlıdır. Daha önce müracaatlarımız neticesinde bir ekip geldi ve çalışmalarını yaptılar, plan ve projesi hazır. Bu projeler hazırlanalı iki yıl oluyor. Burası Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğu için biz de bir şey yapamıyoruz. Geçen günlerde yine aradım şu an ödenek olmadığı için bir şey yapılamayacağını söylediler. 2013 yılı içerisinde bir çalışma yapılabilirmiş ancak bunun içinde sıraya konması gerekiyormuş. Ben caminin durumunu anlattım ve birinci sıraya koymalarını istedim, bunun için de olumlu bir cevap vermediler. Eğer isterlerse caminin halini göz önünde bulundurarak birinci sıraya alabilirler ve bir an önce tadilat çalışmalarını başlatabilirler. Bu tamamen Vakıflar İl Müdürlüğü`nün elinde olan bir şeydir.``


Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün mülkiyetinde olan cami  inşa kitabesine göre, Dulkadiroğulları Beylerinden Seyyid Mustafa Bey tarafından 1827 yılında yaptırılmış. Caminin ismi Vakıflar Genel Müdürlüğü`nde ``Zülkadir zade es-Seyyid Mustafa Camii`` olarak geçiyor. 

(Fatih YALÇIN)



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı