“Kahramanmaraş
Gündem 15.11.2012 16:55:38 0

“Kahramanmaraş'ın planlanması Ankara'dan masa başında yapılmamalı”

KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, "Kahramanmaraş'ın büyükşehir olma hususunda Kahramanmaraş'ın planlanması Ankara'dan masa başında yapılmamalıdır.”dedi.

Gemci, "Hükümetimizin söylemlerinde mahalli idarelerin güçlendirilmesi ve yetkilerinin artırılması meselesini öteden beri destekliyoruz. Fakat, her meselenin Ankara'dan halledilmeye kalkışılmasının yanlış bir uygulama olduğu kanaatindeyiz. Bu manadaki büyükşehir olma yaklaşımını olumlu ve sevindirici bulmuyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının ve yöre insanının görüşleri alınmadan Kahramanmaraş'ın büyükşehir olması ve ilçe sınırlarının belirlenmeye çalışılması yanlış olacaktır.  Yerelle ilgili uygulamalar, yörede yaşayanların görüşü alınmaksızın nasıl yapılandırılır? Yeteri kadar konunun tartışılmadığını ve hemşerilerimizin nelerle karşılaşacağını bilmediğini düşünüyorum. Büyükşehir olmadan, büyükşehir bilinci kazanmalıyız ki isabetli adımlar atılsın ve planlama yapılsın.

 Yoksa şehrin sakinlerine, ekonomik külfet getiren bir emrivakilik ile karşı karşıya bırakılmanın şehircilik ilkeleriyle bağdaşmayacağını belirtmek isterim."dedi.

Gemci, "Kahramanmaraş'ın planlanması Ankara'dan masa başında yapılmamalı. Bu tasarı örneğin Başkonuş Yaylası'na ve köylerine ne getirir? Fırnız'daki balıkçıya, turizmciye ne getirir? Sanayicilerimizin beklentilerine bakan yönü nelerdir? Bunlar burada konuşulmadan belirlenmemeli.

Fakat; her yeni oluşumla birlikte yeni fırsatların da doğacığını düşünüyorum. Kahramanmaraş `ın Büyükşehir Belediyesi olması da beraberinde bir takım avantajları getirecektir. Ekonomik ve sosyal anlamda dengeli dağılımı dikkate almayan yönetim anlayışının ve politikaların sadece sosyal adaletten uzaklaşmış olmayacağını, aynı zamanda istikrarı temin etmekte zorlanacağını ve sürdürülebilir bir gelişme performansı yakalayamayacağını düşünüyorum.

Bu avantajlardan bir tanesinin Kahramanmaraş`ın bütçeden daha fazla pay alması şeklinde yansımasıdır. Bölge planlamasının tek elden yapılması, bölge kaynaklarının daha verimli kullanılmasını ve hizmetlerde bütünlüğü sağlayacaktır. Alt yapı hizmetleri daha koordineli ve bütün bölgeyi kapsayacak şekilde gelişecek, bu durumda yatırımcıların bölgeye ilgisini artıracaktır. Bütün bölgenin planlanmasının yapılması, atıl durumda bulunan kaynakların aktif hale gelmesini sağlayacak, yeni gelir ve istihdam kapıları açılacaktır. Büyükşehirler, yapılacak altyapı ve kültür yatırımları ile cazibe merkezi durumuna geleceklerdir."dedi. 

(Selçuk KILINÇ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı