Gıda Sektörü için OSB Kuruluyor
Gündem 22.12.2017 21:07:20 0

Gıda Sektörü için OSB Kuruluyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, dondurma sektörü ileri gelenleriyle bir araya geldi.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Lokali'nde Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Erdal Kambur ile dondurma ve gıda sektörünün ileri gelenleri ile bir araya gelen Başkan Erkoç, Kahramanmaraş'ta gıda sektöründe Organize Sanayi Bölgesi kurmak için kolları sıvadıklarını söyledi.


Toplantı sonrasında bir değerlendirmede bulunan Başkan Erkoç: " Dondurma sektörümüzün ileri gelen temsilcileri ile bir araya gelerek dondurma sektörümüzü konuştuk.


Neler yapabiliriz, müteşebbislerimizi nasıl güçlendirebiliriz'i konuştuk. Biliyorsunuz daha önce de açıkladık. Bir gıda organize sanayi bölgesi oluşturma gayretimiz var. Bu konuda hemfikir olduk. Bu çalışmalarımızı hızlandıracağız. Özellikle dondurma üreticilerine, biber üreticilerine, tarhana, yoğurt, peynir ve mandıra işletmecilerine bir alan oluşturmak istiyoruz. Gıda alanındaki tüm sektörlere, yani makarna fabrikası da olabilir un fabrikası da olabilir, tüm gıda sektörlerine yönelik bir alan oluşturalım dedik. Arkadaşlarımıza bir alan önerdik ve arkadaşlarımız da bu alana olumlu baktılar. Bu alan üzerinde çalışmalarımız devam edecek. Amacımız Kahramanmaraş'ın iktisadını, ekonomisini çok güçlü hale getirmek. Tabii dondurma bizim ay yıldızlı ürünümüz. Türkiye'mizi, Kahramanmaraş'ımızı dünyanın dört bir yanında temsil eden bir ürün. Bu konuda çok büyük başarılara imza atılmış, dünya çapında Türkiye'mizi temsil eden çok önemli markalarımız var. Bu başarının devamı olarak Türkiye'mizin ve Kahramanmaraş'ımızın bu üretimiyle tanınması için bir Dondurma Müzesi yapacağız. Geçenlerde Belçika'ya gittiğimde orada bir çikolata müzesi görmüştüm. Kahramanmaraş'ta da dondurmanın serüvenini anlatan bir müze kuracağız. Dondurma sektörüne gönül veren insanlarla da istişare ederek güzel bir konseptle bir Dondurma Müzesi kuracağız. Bunun yanı sıra Dondurma Akademisi açacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız hızla devam etmekte. Dondurma bizim için çok önemli bir ürün. Kahramanmaraş'a ve Türkiye'ye çok önemli katma değer sağlayacağı inancındayız. Zaten şu anda sağlamakta biz bunu artırma gayretinde olacağız. İstişare ederek Kahramanmaraş'ta sanayici sayısını hızla artırma gayreti içindeyiz. Küçük sanayi işletmelerimizin büyük sanayi tesisi olmaları yolunda Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.


Kahramanmaraş Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Erdal kambur ise yaptığı açıklamada: "Sayın Başkanımızla birlikte güzel bir ortamda güzel konulara değindik. Gerçekten Kahramanmaraş'ımızı seven başkanımızın bize önerdiği önerilerle değerlendirme yaptık. Bu değerlendirme sonucunda da gıda sektörü ile alakalı aldığı kararlarda kendisini destekleyeceğimizi söyledik. Gerçekten kendisi bir ayyıldızlı bir ürünümüze bir ayyıldız daha katma yönünde görüşleri var. Gıda sektörü konusunda bize her türlü desteği vereceklerini söylediler. Biz de Oda olarak kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı