Geleceğin bilim insanları projelerini tanıttı
Eğt.-Kült. 27.05.2015 16:32:10 0

Geleceğin bilim insanları projelerini tanıttı

Kahramanmaraş Anadolu Lisesi tarafından TUBİTAK ‘'Bilim Şenliği Fuarı'' düzenlendi. Okul bahçesine kurulan stantlarda öğrenciler yaptığı çalışmaları sergiledi.

Anadolu Lisesi forklör ekibinin gösterisinin ardından gerçekleştirilen fuar açılışına öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. TUBİTAK'ın bilim yarışmaları için 10'ncu sınıf öğrencilerinin geliştirdiği projeler tanıtırlıeken dereye giren öğrenciler yarışmalara katılmaya hak kazanacak. Birçok alanda araştırmaların da yapıldığı fuarda ilginç çalışmalar dikkat çekiyor.

DOĞAL SABUN BULDU

Fuara katılan öğrencilerden Hüsran Taşyol, bulduğu doğal sabun ile fuarda yerini aldı. Taşyol, kimyasal sabunlar yerine doğal sabun tercih edilmesinin hem sağlık açısından hemde ekonomik açıdan faydalı olacağını ifade etti. Doğal sabunu nasıl bulduğunu anlatan 10'ncu sınıf öğrencisi Hüsran Taşyol  "Köyde annem dışarı çıktığı zaman sürekli elini yıkarken veya kirli tabak kaşık yıkarken sabun-detarjan yerine sabun otu bitkisini kullanıyordu. Bizede elimizi yıkamak için bu bitkiyi veriyordu. Buda benim dikkatimi çekti. Ellerimizi sabunla yıkandığında kimyasal maddeye temas ediyor ama sabun otu bitkisiyle yıkadığımız zaman tamamen doğal bitki ve suyla temas ediyor. ‘'dedi.

Bunun çok güzel bir proje olduğunu ve bunu proje haline getirerek tanıtmak için yaptığını belirten Taşyol ‘'Bu bitkiyi suyla elinizde ovduğunuz zaman sabun gibi köpürüyor ve elinizdeki kirler temizleniyor. Kimyasal hiçbir madde içermeyen bu bitkiyi çocuklar ve yetişkinler rahatlıkla kullanabilir. ‘'ifadelerini kullandı.

MIRTIKÇILIK TİCARET DEĞİL HOBİ

Kahramanmaraş Anadolu Lisesi 10'ncu sınıf öğrencileri tarafından fuarda yayınlanan başka bir proje ise kentte çokça kullanılan Mırtıkçılık, yapılan araştırmalar neticesinde güvercin besleyen vatandaşlar bunu ticaret için değil de hobi olarak yaptığı belirlendi. Orhan Enes Bozkurt, yaptıkları çalışmalar neticesinde Mırtıkçılığın en çok fabrika işçileri tarafından hobi amaçlı yapıldığını söyledi. Uzun süredir yaptıkları araştırma ve anket sonuçlarına göre Mırtıkçılık'ın belli bir yaş gurubu yerine hemen her yaştan insanın yaptığını dile getiren Bozkurt ‘'En çok Mırtıkçılık yapan gurup olarak fabrika işçileri olduğu belirlendi. Mırtıkçılık yapanların yüzde 36'sının ise herhangi bir suçtan dolayı hapse girip çıkmış olmasıdır. Ayrıca bu işi yapanların yüzde 70'i kuşçuluğun ekonomiye katkısı olduğu yönünde görüş bildiriyor.

DÖVME YAPANLARIN HEMEN HEPSİ SONRADAN PİŞMAN OLUYOR

Yine fuarda bir gurup öğrencinin yaptığı araştırmalar neticesinde dövme yaptıranların çok büyük oranı sonrasında pişmanlık yaşıyor. Yapılan araştırmalarda ise vücudunun çeşitli bölgelerine dövme yaptıran kişilerin bir çoğu özgüven eksikliği yaşıyor. Bir kısmı arkadaş taviyesi, bir kısmı da filmlerden etkilenerek dövme yaptırıyor. (SEVAL AKÇÖP)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.8° / 10°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı