Erdoğan, toplu açılış töreninde
Siyasi 23.05.2015 09:33:37 0

Erdoğan, toplu açılış töreninde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimler için yurtdışında yaşayan 500 bin vatandaşın oy kullandığını belirterek ``Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağına, rekor seviyelere ulaşacağına inanıyorum. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımdan b

Erdoğan, Müftülük Meydanı`ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 12 yıldır aşkla çalıştıklarını anlatarak, özel sektör ve kamu kurumları ele ele verip Türkiye`yi tarihinde görmediği yatırımlarla buluşturduklarını söyledi.

Hiçbir ayrım yapmadan 81 ilin tamamını eserlerle, hizmetlerle ve projelerle donattıklarını ifade eden Erdoğan, son 12 yılda Kahramanmaraş`a 14 katrilyon yatırım yaptıklarına dikkati çekti. Erdoğan, ''Biz, İstanbul`a nasıl baktıysak Kahramanmaraş`a da öyle baktık, ayırmadık'' dedi. 

Türkiye`nin, demokrasi, çocukların geleceği açısından son derece önemli bir seçim sürecinde olunduğuna işaret eden Erdoğan, genel seçimlere 15 gün kaldığını vurguladı. 8 Mayıs`tan itibaren yurtdışında yaşayan vatandaşların oy kullanmaya başladığını hatırlatan Erdoğan, gurbetçilerin başkonsolosluklarda ve 33 gümrük kapısında hiçbir sıkıntı çekmeden gönül verdiği partiye oyunu kullandığını anlattı. Bu imkanın AK Parti iktidarında sağlandığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

''Sadece gümrük kapılarında, havalimanlarında oy kullanılabiliyordu. Burada da büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Hamdolsun bu işi çözdük. Bu sistem, ilk defa 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimlerinde tatbik edildi. Birçok yanlışlar oldu, o zaman bazı sıkıntılar oldu ama bu seçimde şimdiye kadar 500 bin vatandaşımız oylarını kullandılar. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağına, rekor seviyelere ulaşacağına inanıyorum. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımdan bu imkanı bu fırsatı iyi değerlendirmelerini bekliyorum. Bugüne kadar oylarını kullanmayan kardeşlerimiz varsa gitsinler, başkonsolosluklarda veya gümrük kapılarında oylarını kullansınlar. Türkiye`nin geleceğinde onlar da oylarıyla söz sahibi olsunlar. Türkiye`nin özgürlükler noktasında, haklar noktasında, demokrasi mücadelesinde, Çözüm Süreci`nde, terör örgütüne karşı kararlı duruşlarını sergilesinler. Bu seçim çok önemli.''

- ''Bu beyefendi, kestane pazarında bir zamanlar hocaefendiydi''

''Bu seçimlerde ya eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye diyeceğiz. O kadar önemli'' diyen Erdoğan, muhalefet partilerinin, bölücü örgüt, paralel örgüt ve medyanın bir araya gelerek eski Türkiye koalisyonu kurduğunu belirtti.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Daha birkaç yıl öncesine kadar birbirlerine her türlü hakareti edenler, nasıl olduysa bugün aynı çatı altında buluştular. Bölücü terör örgütünün güdümündeki parti, bu paralel çatıya ve çeteye daha düne kadar demediğini bırakmıyordu. Şimdi maşallah, can ciğer kuzu sarması oldular. Kulağı var, duymaz. Gözü var, görmez. Dili var, hakkı söylemez. Bu beyefendi, kestane pazarında bir zamanlar hocaefendiydi. Değil mi? Şimdi nasıl oluyor da bu ülkede 50 bin insanın kanına girenlerle bakıyorsunuz bal kaymak olabiliyor? Hep anlattım, anlatıyorum, bunların şu toplumu, şu milleti nasıl parçaladığını, nasıl böldüğünü sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bu hoca ne diyordu, başörtüsü ile alakalı? `Füruattandır` diyordu. Üniversitelere başörtülü olarak kızlarımızı almadıkları zaman ne diyordu? `Çıkartın başörtünüzü, peruk takın diyor muydu? Şimdi, görüyorsunuz, can ciğer oldular.''

- ''Hani sen hesap uzmanıydın?''

AK Parti iktidarından önce imam hatiplerin orta kısmının kapatılması nedeniyle öğrenci sayısının 600 binden 60 bine düştüğünü anımsatan Erdoğan, kendisinin ve 4 çocuğunun da imam hatip mezunu olduğuna işaret etti.

Kızlarının başlarını açmadığı için, oğlunun da katsayısı nedeniyle Türkiye`de üniversiteye gidemediğini ve yurt dışında okuduğunu aktaran Erdoğan, ''Bu çileyi çektirmeye ne hakkınız vardı. Bu Pensilvanya`daki zat, o zaman işte buna maalesef çanak tutanlardan. Ağlama, artık o günler geride kaldı. Sizin o gözyaşlarınız hamdolsun bunu bereketlendirdi'' diye konuştu.    

İmam hatipte okuyan öğrenci sayısının 1 milyona yükseldiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

''Şimdi bundan Sayın Kılıçdaroğlu rahatsız oluyor ve ne diyor? 1+8+4. Ne demek bu? `İmam hatiplerin orta kısımlarını kapatacağım` diyor. Tabii bunu Kahramanmaraş`ta söyleyemez. Kayseri`de `Hayır. Ben öyle bir şey söylemedim` dedi. Ne söyledin? Seçim beyannamende yazıyor. Hani sen hesap uzmanıydın? 1+8+4 diyorsun. Ne demek bu? Bu formülü biz, geçmişten tanırız. O 8`in içinde ne var? İlk ile ortayı birleştiriyor, imam hatibin orta kısmını kapatıyor. Tabii Müslüman, bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bitti o iş.''

Artık herkesin istediği üniversiteye ve başörtülü olarak gidebildiğini vurgulayan Erdoğan, Danıştayın tüm liselerde başörtüsü ile derslere girilebileceği yönünde aldığı kararla devranın iyice değiştiğini ifade etti. Erdoğan, ''Şunu unutmayın, kutlu doğum sancılı olur. Çok sancı çektik ama sonu iyi oldu. Daha da iyi olacak'' diye konuştu. (AA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.1° / 16.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı