EMYO, 24.kez Eğitim-Öğretim Yılına `Merhaba` Dedi
Gündem 15.10.2014 15:19:52 0

EMYO, 24.kez Eğitim-Öğretim Yılına `Merhaba` Dedi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksekokulu`nda (EMYO), 2014-2015 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle resmen başladı.

1990 yılından beri eğitim-öğretimin yapıldığı Elbistan Meslek Yüksekokulu (EMYO)`da, 2014-2015 akademik yılının resmi açılışı dolayısıyla resmi program düzenlendi. Bu yıl hemen hemen bütün kontenjanları dolan Elbistan Meslek Yüksekokulu`nda 2014-2015 eğitim-öğretim yılına merhaba dedi. Açılış nedeniyle EMYO yerleşkesinde iki ayrı tören düzenlendi. Törenin ilk bölümünde EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından tören konferans salonunda devam etti.

EMYO`daki açılış törenine, Kaymakam Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, ELGİAD Başkanı Ümmet Güven, Doğan Mahallesi Muhtarı Ercan Ceran, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin EMYO Konferans Salonu`nda devam eden bölümünde açılış konuşmasını Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun yaptı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Akkoyun, ''2014-2015 eğitim-öğretim yılının yüksekokulumuza, yöneticilerimize, hocalarımıza ve siz öğrenci kardeşlerime hayırlı Uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başarılarla dolu; bizlerin de gurur duyabileceği güzel bir eğitim-öğretim yılı olur inşallah. Eğitim-öğretim yılları, üniversite yılları; çok kıymetli, güzel ve çok iyi değerlendirilmesi gereken yıllardır. Geriye dönüp baktığınız zaman, kazanım olarak gördüğünüz bütün yatırımlar öğrencilik yıllarında yaptığınız yatırımlardır. Ne kadar çok kitap okuyorsanız bu yıllarda okursunuz. Kişiliğinizi, karakterinizi geliştirme adına, kendinize neler yapma adına neler yapıyorsanız özellikle bu yıllarda yaparsınız. Benim sizlere tavsiyem öğrencilik yıllarında kendinizi bilmeniz'' dedi.

Öğrencilere çeşitli fikirlere ve görüşlere de açık olmaları ve önyargıdan uzak durmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Kaymakam Akkoyun, ''Önyargıdan uzak, objektif bir şekilde ülkemizin dertleri ile dertlenin. Sorunlarıyla hemhal olun. İyi bir üniversite öğrencisi etrafında neler olup bittiğini çok iyi bilmesi gerekiyor. Okuması gerekiyor. Bizim kötü bir alışkanlığımız var. Biz genelde dinleyiciyiz. Dinlediğimizi anlayabiliriz ama kendimiz araştırmayız, kendimiz öğrenmeyiz, kendimiz öğrenmek gibi bir gayretin içerisinde girmeyiz. Bu yıllar da toplumumuzun yaşamış olduğu bu kötü alışkanlığı kırmak için sizlere bir fırsattır. Bunu hep beraber değiştirelim. Okumak, araştırmak, okumak her türlü kaynağı; bizimle aynı düşünse de düşünmese de, aynı siyasi görüşü paylaşsa da paylaşmasa da herkesi bir kere okumak lazım. Herkesi anlamak lazım. Herkesten istifade edebileceğimiz bir şeyler vardır. Bizimle tamamen farklı fikirde olan insanlardan da mutlaka ve mutlaka öğrenebileceğimiz şeyler vardır. Fikir bulaşıcı değildir. Bunu ben bir ağabey olarak siz değerli öğrenci kardeşlerime tavsiye ediyorum'' şeklinde konuştu.

Kaymakam Akkoyun, konuşmasını; ''Burada hocalarınız büyük fedakarlık gösteriyor. Öğretmenlik zor iştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yüksekokulumuz; hamdolsun bölgemizde prestiji olan bir okul. Yüksekokulumuzu ziyaret eden Sayın Valimiz, bu sinerjiyi idare kısmından hem de öğrenci kardeşlerimizden o ışığı aldığını bizlere iletti. Elbistan`ımızda bu bölgeye özgü, bölgeyi de kapsayan bir üniversiteyi buradaki elde ettiğimiz başarı ve sinerjiyle gerçekleştiririz. Sizler gelecek yıllarda yeni Türkiye`de, gelişen, değişen Türkiye`de sizler bu dinamiğin birer mihenk taşı olacaksınız. Yeter ki isteyin ve azim gösterin. Hepinize başarılar diliyorum'' cümleleri ile tamamladı.

Kaymakam Akkoyun`un konuşmasının ardından mikrofona davet edilen EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici de, ''Sadece diploma istihdam için yeterli değildir. Muhakkak surette diplomanın yanında kendini tam olarak yetiştirmiş, mesleki becerilerini tam olarak yerine getirmiş bir teknik personel daha çok istihdamda yararlı olacaktır. Yüksekokulumuzda çok ciddi anlamda fiziksel gelişmeler kaydedildi. Laboratuarımızdaki imkanlar, öğretim elemanı profilimiz adeta bir fakülte görünümündedir. Ar-ge çalışmalarında da çok iyi durumdayız. Sizlerin de talep etmesi durumunda daha neye ihtiyaç varsa yönetim olarak sizlerin yanınızdayız. Öğrencilerimizin iyi yetişmesi konusunda elimizde ne geliyorsa tamamını yapmaya hazırız. Sizlerin yaşanacak olaylara `Fransız kalmaması` gerekir. Okuması, değerlendirmesi gerekiyor. Vatanımızı sevmemiz gerekir ve kendimizi iyi yetiştirmemiz gerekiyor'' dedi.

Programın son bölümünde Kahramanmaraş`ta faaliyet gösteren ÇABASAN Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, sürdürülebilir başarıyı kendi hayatından örnekler vererek anlattı.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı